0

Składniki

400 Gramów
ingridient
makaron lubella wstążki długie
1 Kilogram
pieczarki
20 Gramów
Suszone borowiki
1 Łyżka
olej
1 Sztuka
cebula
1.5 Litra
bulion
1 Szklanka
śmietanka kremowa 30%
1 Szczypta
sól, pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Suszone grzyby zalewamy gorącą wodą (1 szkl) i odstawiamy.
  2. Oczyszczamy pieczarki i kroimy je w plasterki.
  3. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.
  4. Wstawiamy wodę na makaron i gotujemy go wg instrukcji na opakowaniu.
  5. W dużym garnku przesmażamy na oleju cebulę, dodajemy pieczarki i namoczone pokrojone grzyby.
  6. Smażymy, aż puszczą sok a wtedy wlewamy bulion i wodę od moczenia grzybów i zagotowujemy ( gotujemy przez 10 minut).
  7. Śmietankę hartujemy dodając do niej pół szklanki gorącego bulionu, potem wlewamy ją do zupy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku
  8. Ugotowany makaron przecedzamy i wkładamy na talerze. Wlewamy gorącą zupę. Smacznego!

Podobne przepisy

Zupa pieczarkowa

Łatwy Do 1 godz

Gulasz po węgiersku

Średni Do 1 godz

Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Łatwy Do 1,5 godz

Minestrone z makaronem

Łatwy Do 1 godz

Zupa grzybowa

Średni Do 3 godz

Dyniowa z fasolą

Łatwy Do 1 godz

Pomidorowa z twistem pomarańczowym

Łatwy Do 40 min

Uszka z grzybami do barszczu

Średni Do 1 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!