0

Składniki

250 Gramów
suszone podgrzybki
250 Gramów
Suszone borowiki
1 Sztuka
czosnek
250 Mililitrów
ingridient
koncentrat bulionu warzywnego Krakus
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
śmietana 18%
50 Mililitrów
wino białe wytrawne
1 Kostka
masło
1 Szczypta
oregano
1 Sztuka
ingridient
makaron łazanki Lubella
1 Sztuka
ingridient
Tymbark Pomarańcza Brzoskwinia
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. W garnku na rozgrzanym maśle szklimy cebulę.
  2. Grzyby opłukujemy i kroimy na kawałki.
  3. Dodajemy je wraz z oregano do cebuli i smażymy ok. 3 min.
  4. Wlewamy wino i chwilę gotujemy.
  5. Dodajemy bulion i gotujemy pod przykryciem 10-15 minut.
  6. Śmietanę mieszamy osobno z kilkoma łyżkami wywaru, a następnie wlewamy do garnka.
  7. Łazanki gotujemy osobno w osolonej wodzie do miękkości i podajemy z zupą.

Podobne przepisy

Zupa borowikowa z łazankami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa borowikowa z łazankami

Krem z pora z jajkiem w koszulce

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Krem z pora z jajkiem w koszulce

Kółeczka w groszki

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kółeczka w groszki

Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Przepis
Średni Do 1 godz
Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Zupa pomidorowa z kukurydzą i makaronem krajanką

Przepis
Średni Do 1 godz
Zupa pomidorowa z kukurydzą i makaronem krajanką

Zupa krem z zielonego groszku z łazankami

Przepis
Średni Do 40 min
Zupa krem z zielonego groszku z łazankami

Ziemniaczana zupa krem z chrzanem

Przepis
Średni Do 40 min
Ziemniaczana zupa krem z chrzanem

Kremowa zupa chrzanowa

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kremowa zupa chrzanowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!