Zupa grzybowa z łazankami

formularz
Zupa grzybowa z łazankami

1

0 / 0

Najszybszy i najłatwiejszy przepis na zupę grzybową. Jeśli kochasz smak grzybów, ale nie masz czasu na przygotowanie zupy wg tradycyjnej receptury swojej babci, sięgnij po koncentrat zupy grzybowej Krakus. Dodaj go do wrzącej wody lub wywaru warzywnego, dopraw ulubionymi przyprawami i zagotuj. Smaczna zupa grzybowa w mniej niż pół godziny.

4

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 opak. koncentrat zupy grzybowej krakus

0.70 l woda

250 g makaron łazanki lubella

1 szczyp. majeranek

Przygotowanie


1

Do 0,7 l wrzącej wody lub wywaru z warzyw (niedoprawionego) dodać koncentrat zupy grzybowej Krakus. Wymieszać, doprawić do smaku, zagotować. Zawartość opakowania wystarczy na 1,0 l gotowej zupy (4 porcje).

2

Zupę można podawać z ulubionymi dodatkami np. łazankami Lubella.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

261

kcal

Białka

10

gram

Węglowodany

48

gram

Tłuszcze

1

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły