Zupa grzybowa z łazankami
formularz
Najszybszy i najłatwiejszy przepis na zupę grzybową. Jeśli kochasz smak grzybów, ale nie masz czasu na przygotowanie zupy wg tradycyjnej receptury swojej babci, sięgnij po koncentrat zupy grzybowej Krakus. Dodaj go do wrzącej wody lub wywaru warzywnego, dopraw ulubionymi przyprawami i zagotuj. Smaczna zupa grzybowa w mniej niż pół godziny.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
261
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
48
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Najszybszy i najłatwiejszy przepis na zupę grzybową. Jeśli kochasz smak grzybów, ale nie masz czasu na przygotowanie zupy wg tradycyjnej receptury swojej babci, sięgnij po koncentrat zupy grzybowej Krakus. Dodaj go do wrzącej wody lub wywaru warzywnego, dopraw ulubionymi przyprawami i zagotuj. Smaczna zupa grzybowa w mniej niż pół godziny.
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 opak. koncentrat zupy grzybowej krakus
0.70 l woda
250 g makaron łazanki lubella
1 szczyp. majeranek
Przygotowanie
Do 0,7 l wrzącej wody lub wywaru z warzyw (niedoprawionego) dodać koncentrat zupy grzybowej Krakus. Wymieszać, doprawić do smaku, zagotować. Zawartość opakowania wystarczy na 1,0 l gotowej zupy (4 porcje).
Zupę można podawać z ulubionymi dodatkami np. łazankami Lubella.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
261
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
48
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.