Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Typowo jesienna zupa, z jesiennymi warzywami i leśnymi grzybami. Kto jej jeszcze nie jadł, niech szybko biegnie na targ, zakupi porządną porcję grzybków i niech natychmiast przystąpi do gotowania. Jak mam czas, to sam jeżdżę na grzybobranie, chociaż znajduję naprawdę spore sztuki, to wolę, jak je ktoś jeszcze przejrzy. Tym razem miałem to szczęście, że dostałem skrzynkę grzybów. Trochę zeszło mi się z obróbką, czyszczeniem i obgotowywaniem kilku porcji do zamrożenia, ale obowiązkowo musiałem zrobić chociaż jedną zupę. Zupka wyszła świetna - gęsta, sycącą, pachnąca. Zniknęła bardzo szybko, bo co chwilę łyżka wazowa stukała w dno garnka. Zastanawia mnie tylko, dlaczego cukinia z żółtą skórką miała gorzkawy smak?
1 | Szczypta |
sól, pieprz
|
|
1 | Szklanka |
Śmietana 22%
|
|
1 | Sztuka |
udko z kurczaka
|
|
3 | Sztuki |
marchew
|
|
1 | Sztuka |
korzeń pietruszki
|
|
1 | Sztuka |
cukinia
|
|
3 | Sztuki |
liść laurowy
|
|
3 | Sztuki |
ziele angielskie
|
|
2 | Sztuki | ||
30 | Dekagramów |
Wołowina
|
|
0.5 | Kilograma |
grzyby leśne
|
|
0.5 | Pęczka |
nać pietruszki
|
|
0.5 | Sztuki |
seler
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |