Zupa grzybowa z cukinią

bartek
Zupa grzybowa z cukinią

0

0 / 0

Typowo jesienna zupa, z jesiennymi warzywami i leśnymi grzybami. Kto jej jeszcze nie jadł, niech szybko biegnie na targ, zakupi porządną porcję grzybków i niech natychmiast przystąpi do gotowania. Zupa z tego przepisu jest świetna - gęsta, sycącą, pachnąca. Znika z talerzy bardzo szybko.

13

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól, pieprz

1 szkl. śmietana 22%

1 szt. udko z kurczaka

3 szt. marchew

1 szt. korzeń pietruszki

1 szt. cukinia

3 szt. liść laurowy

3 szt. ziele angielskie

2 szt. cebula

30 dek. wołowina

0.50 kg grzyby leśne

0.50 pęcz. nać pietruszki

0.50 szt. seler

Przygotowanie


1

Z mięsa, marchwi, pietruszki i selera przygotować wywar z dodatkiem liścia laurowego i ziela. Gotować wywar około 2 godzin na małym ogniu. Odcedzić wszystkie składniki: wołowinę pokroić w paseczki, marchewkę i pietruszkę w talarki - to będzie baza naszej zupy.

2

Grzyby po oczyszczeniu i pokrojeniu, obgotować w osolonej wodzie około 40 minut i odcedzić.

3

Następnie obgotowane grzyby dusić z cebulą przez 20 minut.

4

Cukinie pokrojoną w plastry smażyć z obu stron na oleju, aż uzyska złoty kolor.

5

Grzyby ze śmietaną rozprowadzić gorącym bulionem i wlać do gorącego wywaru.

6

Na koniec zalać śmietaną i zagotować.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły