Zupa grzybowa Basi

bogusia1962
Zupa grzybowa Basi

0

0 / 0

Pyszna zupa grzybowa, gotowana na mięsie wołowym. Zupa dzięki esencjonalnemu wywarowi jest niezwykle smaczna i aromatyczna.

15

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

25 dag. makaron świderki lubella

20 dag. wołowina z kością

2 l woda

1 szt. marchew

1 szt. korzeń pietruszki

1 szt. cebula

5 dag. seler

10 dag. grzyby suszone

2 szczyp. sól

2 szczyp. pieprz

1 szt. ziele angielskie

1 szt. liście laurowe

5 szt. pieprz ziarnisty

2 łyżka śmietana

3 łodyga natka pietruszki

Przygotowanie


1

W garnku umieścić wołowinę z kością (można użyć żeberek wołowych) i zalać wodą oraz dodać ziele angielskie, pieprz, liść laurowy i sól. Całość gotować na średnim ogniu około 40 minut.

2

W między czasie zalać grzyby gorącą wodą i odstawić na około 20 minut, aby się namoczyły.

3

Cebulę, seler, marchewkę i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę. Grzyby odcedzić i pokroić w paski. Przełożyć wszystko do wywaru mięsnego i gotować około 15 minut.

4

Do zupy dodać makaron i gotować około 20 minut. Przed końcem gotowania doprawić do smaku solą, pieprzem.

5

Do zupy przed podaniem można dodać śmietanę oraz świeżo pokrojoną natkę pietruszki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

502

kcal

Białka

31

gram

Węglowodany

62

gram

Tłuszcze

11

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły