Zupa grzybowa Basi

bogusia1962
Zupa grzybowa Basi

0

0 / 0

Pyszna zupa grzybowa, gotowana na mięsie wołowym. Zupa dzięki esencjonalnemu wywarowi jest niezwykle smaczna i aromatyczna.

15

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

25 dek. makaron świderki lubella

20 dek. wołowina z kością

2 l woda

1 szt. marchew

1 szt. korzeń pietruszki

1 szt. cebula

5 dek. seler

10 dek. grzyby suszone

2 szcz. sól

2 szcz. pieprz

1 szt. ziele angielskie

1 szt. liście laurowe

5 szt. pieprz ziarnisty

2 łyżka śmietana

3 łod. natka pietruszki

Przygotowanie


1

W garnku umieścić wołowinę z kością (można użyć żeberek wołowych) i zalać wodą oraz dodać ziele angielskie, pieprz, liść laurowy i sól. Całość gotować na średnim ogniu około 40 minut.

2

W między czasie zalać grzyby gorącą wodą i odstawić na około 20 minut, aby się namoczyły.

3

Cebulę, seler, marchewkę i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę. Grzyby odcedzić i pokroić w paski. Przełożyć wszystko do wywaru mięsnego i gotować około 15 minut.

4

Do zupy dodać makaron i gotować około 20 minut. Przed końcem gotowania doprawić do smaku solą, pieprzem.

5

Do zupy przed podaniem można dodać śmietanę oraz świeżo pokrojoną natkę pietruszki.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły