Zupa grzybowa

lubella
Zupa grzybowa

0

1 / 3

Niezwykle aromatyczna i smaczna zupa grzybowa z makaronem z dodatkiem jałowca i rozmarynu. Koniecznie wypróbuj.

9

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 opak. makaron lubella wstążki

1.20 l rosoł

200 woda

30 g grzyby suszone

1 szt. cebula

100 śmietana 18%

4 szt. ziarna jałowca

0.25 łyżecz. suszony rozmaryn

1 łyżka masło klarowane

Przygotowanie


1

1 godzinę przed gotowaniem zupy, suszone grzyby zalać wrzątkiem i odstawić.

2

Cebulę drobno pokroić, zeszklić na rozgrzanym maśle klarowanym.

3

Do garnka z rosołem wlać wodę z grzybami, dodać podsmażoną cebulę, wsypać rozmaryn, ziarna jałowca i zagotować. Gotować 15 minut.

4

Podawać z makaronem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1239

kcal

Białka

67

gram

Węglowodany

129

gram

Tłuszcze

51

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły