Zupa grzybowa
lubella
Niezwykle aromatyczna i smaczna zupa grzybowa z makaronem z dodatkiem jałowca i rozmarynu. Koniecznie wypróbuj.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1239
kcal
Białka
67
gram
Węglowodany
129
gram
Tłuszcze
51
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
1 / 3
Niezwykle aromatyczna i smaczna zupa grzybowa z makaronem z dodatkiem jałowca i rozmarynu. Koniecznie wypróbuj.
9
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 opak. makaron lubella wstążki
1.20 l rosoł
200 woda
30 g grzyby suszone
1 szt. cebula
100 śmietana 18%
4 szt. ziarna jałowca
0.25 łyżecz. suszony rozmaryn
1 łyżka masło klarowane
Przygotowanie
1 godzinę przed gotowaniem zupy, suszone grzyby zalać wrzątkiem i odstawić.
Cebulę drobno pokroić, zeszklić na rozgrzanym maśle klarowanym.
Do garnka z rosołem wlać wodę z grzybami, dodać podsmażoną cebulę, wsypać rozmaryn, ziarna jałowca i zagotować. Gotować 15 minut.
Podawać z makaronem.