Zupa grzybowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Zupa grzybowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977382511.jpeg&w=3840&q=75)
Niezwykle aromatyczna i smaczna zupa grzybowa z makaronem z dodatkiem jałowca i rozmarynu. Koniecznie wypróbuj.
0
1 / 3
Niezwykle aromatyczna i smaczna zupa grzybowa z makaronem z dodatkiem jałowca i rozmarynu. Koniecznie wypróbuj.
9
Składniki
90 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 opak. makaron lubella wstążki
1.20 l rosoł
200 woda
30 g grzyby suszone
1 szt. cebula
100 śmietana 18%
4 szt. ziarna jałowca
0.25 łyżecz. suszony rozmaryn
1 łyżka masło klarowane
Przygotowanie
1
1 godzinę przed gotowaniem zupy, suszone grzyby zalać wrzątkiem i odstawić.
2
Cebulę drobno pokroić, zeszklić na rozgrzanym maśle klarowanym.
3
Do garnka z rosołem wlać wodę z grzybami, dodać podsmażoną cebulę, wsypać rozmaryn, ziarna jałowca i zagotować. Gotować 15 minut.
4
Podawać z makaronem.