1

Składniki

1 Łodyga
nać pietruszki
2 Łyżeczki
sól, pieprz
300 Gramów
grzyby suszone
100 Gramów
grzyby suszone
250 Gramów
ingridient
makaron Lubella wstążki
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
por
1 Łyżka
olej rzepakowy uniwersalny
2 Łyżki
śmietana
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Suszone grzyby płuczemy, zalewamy wodą w misce i odstawiamy na noc. Obgotowane grzyby wraz z pokrojoną cebulą podsmażamy na maśle lub oleju do zarumienienia.
  2. Średniej wielkości garnek zapełniamy do połowy wodą i wrzucamy do niego dodać warzywa (marchew i por) oraz przyprawy (sól, pieprz, ziele i liść laurowy). Gotujemy do miękkości warzyw. W międzyczasie dodajemy wodę z moczonych grzybów oraz smażone grzyby
  3. Gotujemy jeszcze 30 minut. W osolonej wodzie gotujemy makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Zupę podajemy z makaronem, natką pietruszki oraz opcjonalnie kwaśną śmietanę
  4. Przygotuj wcześniej produkty

Opis

Z makaronem wstążki

Podobne przepisy

Barszcz biały z grzybkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz biały z grzybkami

Krupnik na żeberkach

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Krupnik na żeberkach

Domowy rosół staropolski

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Domowy rosół staropolski

Szybka zupa pieczarkowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Szybka zupa pieczarkowa

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Przepis
Trudny Do 3 godz
Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Zupa chłopska

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Zupa pomidorowa z kukurydzą i makaronem krajanką

Przepis
Średni Do 1 godz
Zupa pomidorowa z kukurydzą i makaronem krajanką

Żurek leśny

Przepis
Średni Do 1 godz
Żurek leśny

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!