0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
100 Gramów
Suszone grzyby
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
korzeń pietruszki
0.25 Sztuki
seler
1 Sztuka
cebula
1 Łyżka
olej
150 Gramów
ingridient
makaron Lubella łazanki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Grzyby płuczemy, zalewamy 1,5 l wody, moczymy 1 godzinę i gotujemy 30 minut.
  2. Warzywa obieramy i płuczemy. Cebulę siekamy i przesmażamy na oleju.
  3. Marchewkę, pietruszkę, seler i cebulę dodajemy do grzybów. Gotujemy 30 minut. Wywar przecedzamy, grzyby kroimy w paski i dodajemy ponownie do wywaru, doprawiamy solą i pieprzem.
  4. Następną marchewkę kroimy w bardzo drobną kostkę i dorzucamy do zupy. Gotujemy 3 minuty i podajemy z łazankami.
  5. Do wywaru można dodać 100 g namoczonych suszonych śliwek zamiast marchewki.

Opis

Idealna zupa na Wigilię

Podobne przepisy

Rosół z cielęciną

Przepis
Średni Do 3 godz
Rosół z cielęciną

Szybka zupa pieczarkowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Szybka zupa pieczarkowa

Zupa chłopska

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Pomidorowa z piekarnika

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pomidorowa z piekarnika

Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Grochówka na golonce

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Grochówka na golonce

Uszka z grzybami do barszczu

Przepis
Średni Do 1 godz
Uszka z grzybami do barszczu

Krupnik na żeberkach

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Krupnik na żeberkach

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!