0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
2 Szklanki
grzyby suszone
2 Sztuki
Kostka rosołowa wołowa
2 Sztuki
liść laurowy
6 Sztuk
ziemniaki
0.5 Szklanki
nać pietruszki
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Kostki rosołowe rozpuszczamy w
  2. 2 litrach wody. Dodajemy sparzone
  3. grzyby, pieprz, Vegetę, listek i
  4. ziele angielskie. Dodajemy pokrojoną
  5. w plasterki marchewkę i pietruszkę.
  6. Wszystko doprowadzamy do zagotowania.
  7. Gotujemy na małym ogniu około 30
  8. min. Po tym czasie dodajemy drobno
  9. pokrojone ziemniaki. Gotujemy aż
  10. będą miękkie. Doprawiamy solą i
  11. zabielamy odrobiną mąki.

Opis

pyszna zupka z grzybami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!