0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
2 Szklanki
grzyby suszone
2 Sztuki
Kostka rosołowa wołowa
2 Sztuki
liść laurowy
6 Sztuk
ziemniaki
0.5 Szklanki
nać pietruszki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kostki rosołowe rozpuszczamy w
  2. 2 litrach wody. Dodajemy sparzone
  3. grzyby, pieprz, Vegetę, listek i
  4. ziele angielskie. Dodajemy pokrojoną
  5. w plasterki marchewkę i pietruszkę.
  6. Wszystko doprowadzamy do zagotowania.
  7. Gotujemy na małym ogniu około 30
  8. min. Po tym czasie dodajemy drobno
  9. pokrojone ziemniaki. Gotujemy aż
  10. będą miękkie. Doprawiamy solą i
  11. zabielamy odrobiną mąki.

Opis

pyszna zupka z grzybami

Podobne przepisy

Zupa chłopska

Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Zupa grzybowa

Łatwy Do 1 godz
Zupa grzybowa

Domowy rosół

Łatwy Ponad 3 godz
Domowy rosół

Gulasz po węgiersku

Średni Do 1 godz
Gulasz po węgiersku

Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Łatwy Do 1,5 godz
Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Minestrone z makaronem

Łatwy Do 1 godz
Minestrone z makaronem

Pomidorowa z piekarnika

Łatwy Do 40 min
Pomidorowa z piekarnika

Pomidorowa zabielana

Średni Do 1,5 godz
Pomidorowa zabielana

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!