Zupa grzybowa
m7
0
0 / 0
0
W sezonie grzybowym niezastąpiony przepis na aromatyczną zupę.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kost. kostka rosołowa
7 szt prawdziwki
1 szt włoszczyzna krojona w paski mrożona
1 szt liść laurowy
1 szt ziele angielskie
3 szt jagody jałowca
3 szt ziemniaki
2 łyżka śmietana 18%
0.50 łyżeczka pieprz kolorowy
Przygotowanie
1
Do garnka wrzucić pokrojoną włoszczyznę, umyte i też pokrojone grzybki. Dodać przyprawy i kostkę grzybową. Całość gotować 15 min.
2
Po tym czasie dodać ziemniaki pokrojone w kosteczkę. Gotować aż ziemniaki będą miękkie. Pod koniec zabielić śmietaną.