Zupa grzybowa
m7
W sezonie grzybowym niezastąpiony przepis na aromatyczną zupę.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
173
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
28
gram
Tłuszcze
3
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
W sezonie grzybowym niezastąpiony przepis na aromatyczną zupę.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kostka kostka rosołowa
7 szt. prawdziwki
1 szt. włoszczyzna krojona w paski mrożona
1 szt. liść laurowy
1 szt. ziele angielskie
3 szt. jagody jałowca
3 szt. ziemniaki
2 łyżka śmietana 18%
0.50 łyżecz. pieprz kolorowy
Przygotowanie
Do garnka wrzucić pokrojoną włoszczyznę, umyte i też pokrojone grzybki. Dodać przyprawy i kostkę grzybową. Całość gotować 15 min.
Po tym czasie dodać ziemniaki pokrojone w kosteczkę. Gotować aż ziemniaki będą miękkie. Pod koniec zabielić śmietaną.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
173
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
28
gram
Tłuszcze
3
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.