0

Składniki

1 Kostka
kostka rosołowa
7 Sztuk
Prawdziwki
1 Sztuka
Włoszczyzna krojona w paski mrożona
1 Sztuka
liść laurowy
1 Sztuka
ziele angielskie
3 Sztuki
Jagody jałowca
3 Sztuki
ziemniaki
2 Łyżki
śmietana 18%
0.5 Łyżeczki
pieprz kolorowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do garnka wrzucamy pokrojoną włoszczyznę, umyte i też pokrojone grzybki. Dodajemy przyprawy i kostkę grzybową. Całość gotujemy 15 min. Po tym czasie dodajemy ziemniaczki pokrojone w kosteczkę. Gotujemy, aż ziemniaki będą miękkie. Pod koniec zabielamy śmietaną.

Opis

w sezonie grzybowym niezastąpiony przepis

Podobne przepisy

Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Przepis
Łatwy Do 15 min
Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Camembert zapiekany w bułce z dżemem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Camembert zapiekany w bułce z dżemem

Czekoladowe gofry z makaronu

Przepis
Łatwy Do 40 min
Czekoladowe gofry z makaronu

Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Przepis
Łatwy Do 40 min
Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Kutia

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Kutia

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!