0

Składniki

1 Kostka
kostka rosołowa
7 Sztuk
Prawdziwki
1 Sztuka
Włoszczyzna krojona w paski mrożona
1 Sztuka
liść laurowy
1 Sztuka
ziele angielskie
3 Sztuki
Jagody jałowca
3 Sztuki
ziemniaki
2 Łyżki
śmietana 18%
0.5 Łyżeczki
pieprz kolorowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do garnka wrzucamy pokrojoną włoszczyznę, umyte i też pokrojone grzybki. Dodajemy przyprawy i kostkę grzybową. Całość gotujemy 15 min. Po tym czasie dodajemy ziemniaczki pokrojone w kosteczkę. Gotujemy, aż ziemniaki będą miękkie. Pod koniec zabielamy śmietaną.

Opis

w sezonie grzybowym niezastąpiony przepis

Podobne przepisy

Bigos kaszubski

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos kaszubski

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Maślaki w occie

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Maślaki w occie

Frytki czosnkowe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Frytki czosnkowe

Bigos

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos

Dżem z aronii, jabłek i gruszek

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Dżem z aronii, jabłek i gruszek

Faworki

Przepis
Średni Do 40 min
Faworki

Groch z kapusta i grzybami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Groch z kapusta i grzybami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!