Zupa grzybowa

m7
Zupa grzybowa

0

0 / 0

W sezonie grzybowym niezastąpiony przepis na aromatyczną zupę.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 kostka kostka rosołowa

7 szt. prawdziwki

1 szt. włoszczyzna krojona w paski mrożona

1 szt. liść laurowy

1 szt. ziele angielskie

3 szt. jagody jałowca

3 szt. ziemniaki

2 łyżka śmietana 18%

0.50 łyżecz. pieprz kolorowy

Przygotowanie


1

Do garnka wrzucić pokrojoną włoszczyznę, umyte i też pokrojone grzybki. Dodać przyprawy i kostkę grzybową. Całość gotować 15 min.

2

Po tym czasie dodać ziemniaki pokrojone w kosteczkę. Gotować aż ziemniaki będą miękkie. Pod koniec zabielić śmietaną.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

173

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

28

gram

Tłuszcze

3

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły