Zupa grzybowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zupa grzybowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F4475-1702057762156.jpeg&w=3840&q=75)
W sezonie grzybowym niezastąpiony przepis na aromatyczną zupę.
0
0 / 0
W sezonie grzybowym niezastąpiony przepis na aromatyczną zupę.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kostka kostka rosołowa
7 szt. prawdziwki
1 szt. włoszczyzna krojona w paski mrożona
1 szt. liść laurowy
1 szt. ziele angielskie
3 szt. jagody jałowca
3 szt. ziemniaki
2 łyżka śmietana 18%
0.50 łyżecz. pieprz kolorowy
Przygotowanie
1
Do garnka wrzucić pokrojoną włoszczyznę, umyte i też pokrojone grzybki. Dodać przyprawy i kostkę grzybową. Całość gotować 15 min.
2
Po tym czasie dodać ziemniaki pokrojone w kosteczkę. Gotować aż ziemniaki będą miękkie. Pod koniec zabielić śmietaną.