0

Składniki

1 Kostka
kostka rosołowa
7 Sztuk
Prawdziwki
1 Sztuka
Włoszczyzna krojona w paski mrożona
1 Sztuka
liść laurowy
1 Sztuka
ziele angielskie
3 Sztuki
Jagody jałowca
3 Sztuki
ziemniaki
2 Łyżki
śmietana 18%
0.5 Łyżeczki
pieprz kolorowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do garnka wrzucamy pokrojoną włoszczyznę, umyte i też pokrojone grzybki. Dodajemy przyprawy i kostkę grzybową. Całość gotujemy 15 min. Po tym czasie dodajemy ziemniaczki pokrojone w kosteczkę. Gotujemy, aż ziemniaki będą miękkie. Pod koniec zabielamy śmietaną.

Opis

w sezonie grzybowym niezastąpiony przepis

Podobne przepisy

Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Łatwy Do 15 min
Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Camembert zapiekany w bułce z dżemem

Łatwy Do 40 min
Camembert zapiekany w bułce z dżemem

Czekoladowe gofry z makaronu

Łatwy Do 40 min
Czekoladowe gofry z makaronu

Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Łatwy Do 40 min
Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min
Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Kutia

Średni Ponad 3 godz
Kutia

Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Łatwy Do 40 min
Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!