Zupa grzybowa

m7
Zupa grzybowa

1

5 / 1

Moja ulubiona potrawa!!! poleca !!!!!!!!!!!!! smacznego!!

6

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 łyżeczka sól

10 szt. ziaren pieprzu

1 szt. cebula do grzybów

10 dek. suszone grzyby

25 dek. włoszczyzna

20 dek. śmietana

Przygotowanie


1

Grzyby starannie opłukujemy. Zalewamy zimą wodą na kilka godzin (można na noc). Grzyby gotujemy w 2 litrach wody z cebulą i pieprzem prawie do miękkości. Potem dodajemy włoszczyznę i gotujemy pół godziny. Przelewamy zupę przez sito. Solimy.

2

Można zaostrzyć smak sokiem cytryny. Do śmietany, mieszając, wlewamy kilka łyżek gorącej zupy, a następnie, również mieszając (energicznie), śmietanę do garnka z zupą. Kapelusze grzybów kroimy w paseczki, podajemy oddzielnie.

3

Zupa grzybowa jest najlepsza ze zrobionymi w domu łazankami. Ale może być (ostatecznie) kupiony makaron.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły