0

Składniki

1 Łyżeczka
imbir
1 Łyżeczka
sól
1 Łyżeczka
pieprz
3 Sztuki
kurczak cały
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
korzeń pietruszki
1 Sztuka
kostka rosołowa drobiowa
10 Łyżek
kasza manna
2 Łyżki
majeranek
0.5 Łyżeczki
gałka muszkatołowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Korpusy z kurczaka obgotować w 2,5 litra wody, obrać z mięsa. Mięso drobno posiekać, wrzucić do powstałego rosołu. Marchewkę i pietruszkę umyć, oskrobać, zetrzeć na grubych oczkach. Warzywa dołożyć do wywaru z mięsem i doprawić ziołami i kostką rosołową, solą. Gotować 5 minut. Dosypać kaszę mannę( mieszać,aby sie nie zrobiły kluchy, ewentualnie rozrobić z wodą jak budyń i wlać). Gotować jeszce 20 minut. Doprawić solą i pieprzem, można posypać pietruszką i gotowe.
  2. Kategoria: obiad

Opis

Pyszna, pożywna zupa grysikowa.

Podobne przepisy

Grochówka na golonce

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Grochówka na golonce

Flaczki drobiowe

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Flaczki drobiowe

Zupa chłopska

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Szybka zupa pieczarkowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Szybka zupa pieczarkowa

Rosół drobiowo-wieprzowy

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Rosół drobiowo-wieprzowy

Jesienna zupa jarzynowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Jesienna zupa jarzynowa

Zupa z czerwonej fasoli

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Zupa z czerwonej fasoli

Dyniowa z fasolą

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Dyniowa z fasolą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!