0

Składniki

0.5 Łyżeczki
imbir
0.5 Łyżeczki
sól
0.5 Łyżeczki
pieprz
1.5 Sztuki
kurczak cały
0.5 Sztuki
marchew
0.5 Sztuki
korzeń pietruszki
0.5 Sztuki
kostka rosołowa drobiowa
5 Łyżek
kasza manna
1 Łyżka
majeranek
0.25 Łyżeczki
gałka muszkatołowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Korpusy z kurczaka obgotować w 2,5 litra wody, obrać z mięsa. Mięso drobno posiekać, wrzucić do powstałego rosołu. Marchewkę i pietruszkę umyć, oskrobać, zetrzeć na grubych oczkach. Warzywa dołożyć do wywaru z mięsem i doprawić ziołami i kostką rosołową, solą. Gotować 5 minut. Dosypać kaszę mannę( mieszać,aby sie nie zrobiły kluchy, ewentualnie rozrobić z wodą jak budyń i wlać). Gotować jeszce 20 minut. Doprawić solą i pieprzem, można posypać pietruszką i gotowe.
  2. Kategoria: obiad

Opis

Pyszna, pożywna zupa grysikowa.

Podobne przepisy

Barszcz czerwony z kluseczkami grzybowymi

Łatwy Do 40 min
Barszcz czerwony z kluseczkami grzybowymi

Dyniowa z fasolą

Łatwy Do 1 godz
Dyniowa z fasolą

Jesienna zupa jarzynowa

Łatwy Do 40 min
Jesienna zupa jarzynowa

Krem z dyni

Łatwy Do 1 godz
Krem z dyni

Zupa fasolowa

Łatwy Do 1 godz
Zupa fasolowa

Zupa minestone

Łatwy Do 40 min
Zupa minestone

Żurek

Łatwy Do 1 godz
Żurek

Rosół drobiowo-wieprzowy

Łatwy Do 1 godz
Rosół drobiowo-wieprzowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!