Zupa grysikowa a la flaczki

m7
Zupa grysikowa a la flaczki

0

0 / 0

Pyszna, pożywna zupa grysikowa.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 łyżecz. imbir

1 łyżecz. sól

1 łyżecz. pieprz

3 szt. kurczak cały

1 szt. marchew

1 szt. korzeń pietruszki

1 szt. kostka rosołowa drobiowa

10 łyżka kasza manna

2 łyżka majeranek

0.50 łyżecz. gałka muszkatołowa

Przygotowanie


1

Korpusy z kurczaka obgotować w 2,5 litra wody, obrać z mięsa. Mięso drobno posiekać, wrzucić do powstałego rosołu. Marchewkę i pietruszkę umyć, oskrobać, zetrzeć na grubych oczkach. Warzywa dołożyć do wywaru z mięsem i doprawić ziołami i kostką rosołową, solą. Gotować 5 minut.

2

Dosypać kaszę mannę (można wsypać kaszę bezpośrednio do zupy lub przygotować ciasto, z którego utworzą się kluseczki). Gotować jeszcze 20 minut. Doprawić solą i pieprzem, można posypać pietruszką.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły