Zupa groszkowa

mariola85
Zupa groszkowa

1

0 / 0

Wielbicielom łagodnych zup polecamy pyszną zupę groszkową. Delikatna, gotowana na udku z kurczaka z warzywami zupa, wspaniale sprawdzi się dla najmłodszych.

12

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 pusz. groszek zielony konserwowy

1 szcz. sól, pieprz

1 szt. udko z kurczaka

1 szt. korzeń pietruszki

2 szt. marchew

3 szt. ziele angielskie

2 szt. liść laurowy

5 szt. ziemniaki

1 łyżka przyprawa maggi

4 łyżka śmietana

0.50 pęcz. koperek

0.50 szt. seler

Przygotowanie


1

Obrać warzywa: marchewka, seler, korzeń pietruszki, ziemniaki - pokroić je i gotować z zielem angielskim i listkiem laurowym.

2

Jak woda w garnku zacznie wrzeć, wrzucić udko kurczaka i gotować około godziny na wolnym ogniu.

3

Do rosołu dodać całą puszkę groszku konserwowanego wraz z zalewą. Gotować kilka minut, bo groszek i tak już jest miękki.

4

Zupę zaprawiać śmietaną rozrobioną w wodzie i zahartowaną gorącą zupą.

5

Na koniec doprawiać solą, pieprzem, maggi.

6

Podawać ze świeżym koperkiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły