0

Składniki

100 Gramów
boczek wędzony
100 Gramów
kiełbasa
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
Zupa grochowa
6 Sztuk
ziemniaki
1 Sztuka
czosnek
4 Łyżki
śmietana 18%
2 Łyżki
majeranek
4 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Boczek wędzony i kiełbasę pokroić w cienkie paski,a następnie podsmażyć na oleju,dodać rozgnieciony czosnek i pokrajane w krążki cebule.
  2. Całość dusić przez około 5 minut .
  3. Ziemniaki ugotować do miekkości,obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
  4. Zupę grochową z proszku ugotować według przepisu na opakowaniu, dodając śmietanę,podsmażony boczek i kiełbasę.
  5. Na końcu mieszając dodać ziemniaki i posypać majerankiem.

Opis

Najlepsza na chłodne dni

Podobne przepisy

Gulasz po węgiersku

Średni Do 1 godz
Gulasz po węgiersku

Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Łatwy Do 1,5 godz
Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Minestrone z makaronem

Łatwy Do 1 godz
Minestrone z makaronem

Zupa z czerwonej fasoli

Średni Ponad 3 godz
Zupa z czerwonej fasoli

Barszcz biały

Łatwy Do 1 godz
Barszcz biały

Dyniowa z fasolą

Łatwy Do 1 godz
Dyniowa z fasolą

Kółeczka w groszki

Łatwy Do 40 min
Kółeczka w groszki

Ostra zupa krem z papryki

Łatwy Do 1 godz
Ostra zupa krem z papryki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!