0

Składniki

100 Gramów
boczek wędzony
100 Gramów
kiełbasa
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
Zupa grochowa
6 Sztuk
ziemniaki
1 Sztuka
czosnek
4 Łyżki
śmietana 18%
2 Łyżki
majeranek
4 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Boczek wędzony i kiełbasę pokroić w cienkie paski,a następnie podsmażyć na oleju,dodać rozgnieciony czosnek i pokrajane w krążki cebule.
  2. Całość dusić przez około 5 minut .
  3. Ziemniaki ugotować do miekkości,obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
  4. Zupę grochową z proszku ugotować według przepisu na opakowaniu, dodając śmietanę,podsmażony boczek i kiełbasę.
  5. Na końcu mieszając dodać ziemniaki i posypać majerankiem.

Opis

Najlepsza na chłodne dni

Podobne przepisy

Gulasz po węgiersku

Przepis
Średni Do 1 godz
Gulasz po węgiersku

Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Minestrone z makaronem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Minestrone z makaronem

Zupa grzybowa z łazankami

Przepis
Średni Do 40 min
Zupa grzybowa z łazankami

Zupa z czerwonej fasoli

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Zupa z czerwonej fasoli

Barszcz biały

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz biały

Barszcz czerwony tradycyjnie

Przepis
Łatwy Do 40 min
Barszcz czerwony tradycyjnie

Dyniowa z fasolą

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Dyniowa z fasolą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!