Zupa grochowa a'la krem

m7
Zupa grochowa a'la krem

0

0 / 0

Pyszna, tradycyjna, gęsta zupa grochowa.

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 łyżeczka oregano

500 g wieprzowina golonka ze skórą

2 szt. marchew

2 szt. kostka rosołowa drobiowa

3 szt. owoc jałowca

2 szt. liść laurowy

2 szt. ziele angielskie

4 szt. ziemniaki

1 łyżka majeranek

20 dek. kiełbasa podwawelska

0.50 szkl. groch łuskany połówki

Przygotowanie


1

Groch moczyć całą noc w przegotowanej, letniej wodzie. Przepłukać kilkakrotnie. Skórę golonki naciąć, wrzucić do garnka i gotować. Po 5 minutach zebrać szumowiny i dodać jałowiec, liść laurowy, ziele angielskie i kostki rosołowe. Gotować ok. 15 minut.

2

Po tym czasie wrzucić groch i gotować kolejne 40 min. Groch z czasem zacznie się rozpadać dając wrażenie kremu. Dodać oregano, marchew i ziemniaki pokrojone w drobną kostkę i gotować aż będą miękkie. Na ostatnie kilka minut wsypać majeranek wraz z kiełbasą pokrojoną w połówki.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły