Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Pierwszą wzmiankę o zupie grochowej (zwanej także “zupą wojskową”) odnotowano w książce “Kuchnia Polska” z 1972 roku. Prawidłowo wykonana grochowa musi mieć gęstą konsystencję, tak aby łyżka stała w niej prosto, po włożeniu do miski. Smacznego!
400 | Gramów |
żeberka wieprzowe
|
|
2 | Sztuki | ||
1 | Sztuka |
por
|
|
2 | Sztuki |
liść laurowy
|
|
6 | Sztuk |
ziele angielskie
|
|
400 | Gramów |
Groch łupany
|
|
70 | Gramów |
boczek wędzony
|
|
80 | Gramów |
Kiełbasa wiejska
|
|
4 | Sztuki |
ziemniaki
|
|
2 | Sztuki |
Marchewka
|
|
2 | Sztuki |
ząbek czosnku
|
|
1 | Łyżeczka |
sól
|
|
1 | Łyżeczka |
suszony majeranek
|
|
3 | Szczypty |
pieprz
|
|
1 | Łyżka |
olej
|
|
1 | Pęczek |
Natka pietruszki
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |