Zupa grochowa

m7
Zupa grochowa

0

0 / 0

Zupa grochowa na wędzonej kości jest aromatyczna, smaczna i pożywna. Idealna na jednodaniowy obiad.

15

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 kg ziemniaki

1 kg kości wędzone

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

500 g groch suchy

2 szt. marchew

1 szt. nać pietruszki

1 szt. seler naciowy

1 szt. por

1 szt. czosnek

1 szt. maggi w płynie

2 szt. liść laurowy

2 szt. ziele angielskie

2 szt. ogony wieprzowe

2 łyżka majeranek

Przygotowanie


1

Z umytych ogonów i kości ugotować wywar.

2

Po około pół godziny dodać przepłukany groch i gotować do miękkości.

3

Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach, czosnek drobno posiekać.

4

Wrzucić warzywa i przyprawy do zupy i gotować do miękkości. Wyjąć kości i ogony, po przestudzeniu obrać mięso i wrzucić do zupy.

5

Chwilę gotować, ewentualnie doprawić do smaku.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły