Zupa fasolowa

uwielbiampl
Zupa fasolowa

0

0 / 0

Zupa fasolowa to proste i pożywne danie, które przygotujesz bez najmniejszego problemu. Dużo majeranku, czosnku i boczku wędzonego dodaje niezwykłego aromatu tej zupie. Spróbuj!

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 kg fasola biała sucha

3 szcz. majeranek

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

200 g boczek chudy

1 szt. czosnek

Przygotowanie


1

Umytą wcześniej fasolę, namaczamy przez kilka godzin.

2

Gdy napęcznieje, wrzucamy do zimnej wody i gotujemy na wolnym ogniu przez 30 minut, aż będzie miękka.

3

Na patelni podsmażamy kawałki mięsa.

4

Gdy fasola zmięknie, dodajemy majeranek, czosnek oraz doprawiamy pieprzem i solą.

5

Odkładamy 1/4 ugotowanych ziaren.

6

Resztę miksujemy wraz z wodą, w której fasola się gotowała oraz podsmażonym boczkiem.

7

Do zupy dodajemy kostkę rosołową, łyżkę masła i kwaśną śmietanę.

8

Gotową zupę posypujemy majerankiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły