Zupa fasolowa

m7
Zupa fasolowa

0

0 / 0

Pyszna fasolówka.

4

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szt. włoszczyzna

1 szt. ząbek czosnku

3 szt. ziemniaki

30 dag. fasola biała konserwowa

Przygotowanie


1

Fasolę przebrać i namoczyć w wodzie najlepiej na całą noc. Następnie ugotować włoszczyznę z ziemniakami i fasolą. Dla lepszego smaku można dodać bulionetkę.

2

Na końcu dodać czosnek oraz doprawić do smaku solą i pieprzem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

848

kcal

Białka

28

gram

Węglowodany

137

gram

Tłuszcze

2

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły