Zupa fasolowa

eluchap
Zupa fasolowa

0

0 / 0

Zupa fasolowa po prostu pycha!

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

250 g fasola biała sucha

1 szkl. makaron

3 szt. marchew

2 szt. korzeń pietruszki

1 szt. udko z kurczaka

2 szt. kostka rosołowa drobiowa

Przygotowanie


1

Fasolę należy przepłukać, zalać zimną wodą i moczyć przez noc. Następnie odcedzić, zalać świeżą wodą, gotować do miękkości.

2

Do garnka wlać wodę dodać oczyszczone udo z kurczaka i kostki rosołowe. Dodać warzywa pokrojone w paski lub plasterki.

3

Ugotować wywar.

4

Do ugotowanego wywaru dodać fasolę i ugotowany makaron.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły