Example thumb
1

Składniki

0 Szczypt
sól, pieprz
50 Gramów
margaryna zwykła
1 Sztuka
Kość wędzona
3 Sztuki
ziemniaki
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
por
4 Sztuki
liść laurowy
2 Łyżki
mąka pszenna tortowa
1 Łyżka
ocet
20 Dekagramów
boczek wędzony
20 Dekagramów
Kiełbasa zwyczajna
0.5 Kilograma
Fasola kolorowa
0.5 Sztuki
koper ogrodowy
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Fasolę namoczyć w garnku na noc w zimnej wodzie z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego.Na drugi dzień dolewamy wody wrzucamy kość wędzoną ,boczek oraz kiełbasę.Jarzynę obieramy, płuczemy .Ziemniaki kroimy w kostkę gotujemy w osobnym garnku w lekko osolonej wodzie,resztę warzyw wrzucamy do wywaru.Gotujemy do miękkości na średnim ogniu.Po ugotowaniu się wyjmujemy wkład(oprócz fasoli).Kość obieramy z mięsa i wszystko siekamy w bardzo drobną kostkę(oprócz pora).Wrzucamy z powrotem do zupy wraz z ziemniakami.Na małej patelni roztapiamy margarynę dodajemy mąkę kilka chwil podsmażamy po czym wrzucamy do zupy mieszając aby nie powstały grudki.Doprawiamy do smaku i gotujemy jeszcze przez kilka minut na małym ogniu.Porcjujemy na talerze i posypujemy drobno posiekanym koperkiem.SMACZNEGO.

Opis

Przepis mojej teściowej.Polecam bardzo

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!