Zupa fasolowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zupa fasolowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976331937.jpeg&w=3840&q=75)
Kuchnia hiszpańska króluje.
0
0 / 0
Kuchnia hiszpańska króluje.
12
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
100 g fasola biała
1 szkl. bulion drobiowy
0.50 szt. cebula
2 szt. czosnek
0.50 szt. papryka czerwona
2 szt. chleb biały
3 łyżka oliwa z oliwek
2 łyżka majeranek
1 łyżka nać pietruszki
1 łyżka masło
Przygotowanie
1
Fasolę namoczyć przez 12 godzin, odcedzić i zalać świeżą wodą. Dodać cebulę, czosnek, paprykę i oliwę.
2
Gotować aż fasola będzie miękka.
3
Zupę przetrzeć przez sito lub zmiksować. Dodać rosół i zioła. Gotować jeszcze przez pół godziny. Doprawić do smaku.
4
Chleb pokroić w kostkę i zrumienić na maśle. Podawać z zupą.