Zupa fasolowa

m7

Kuchnia hiszpańska króluje.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1704
kcal
Białka
55
gram
Węglowodany
277
gram
Tłuszcze
37
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Kuchnia hiszpańska króluje.
12
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
100 g fasola biała
1 szkl. bulion drobiowy
0.50 szt. cebula
2 szt. czosnek
0.50 szt. papryka czerwona
2 szt. chleb biały
3 łyżka oliwa z oliwek
2 łyżka majeranek
1 łyżka nać pietruszki
1 łyżka masło
Przygotowanie
Fasolę namoczyć przez 12 godzin, odcedzić i zalać świeżą wodą. Dodać cebulę, czosnek, paprykę i oliwę.
Gotować aż fasola będzie miękka.
Zupę przetrzeć przez sito lub zmiksować. Dodać rosół i zioła. Gotować jeszcze przez pół godziny. Doprawić do smaku.
Chleb pokroić w kostkę i zrumienić na maśle. Podawać z zupą.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1704
kcal
Białka
55
gram
Węglowodany
277
gram
Tłuszcze
37
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.