Zupa fasolowa

m7
Zupa fasolowa

0

0 / 0

Kuchnia hiszpańska króluje.

12

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

100 g fasola biała

1 szkl. bulion drobiowy

0.50 szt. cebula

2 szt. czosnek

0.50 szt. papryka czerwona

2 szt. chleb biały

3 łyżka oliwa z oliwek

2 łyżka majeranek

1 łyżka nać pietruszki

1 łyżka masło

Przygotowanie


1

Fasolę namoczyć przez 12 godzin, odcedzić i zalać świeżą wodą. Dodać cebulę, czosnek, paprykę i oliwę.

2

Gotować aż fasola będzie miękka.

3

Zupę przetrzeć przez sito lub zmiksować. Dodać rosół i zioła. Gotować jeszcze przez pół godziny. Doprawić do smaku.

4

Chleb pokroić w kostkę i zrumienić na maśle. Podawać z zupą.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły