Zupa fasolowa
m7
Kuchnia hiszpańska króluje.
0
0 / 0
Kuchnia hiszpańska króluje.
12
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
100 g fasola biała
1 szkl. bulion drobiowy
0.50 szt. cebula
2 szt. czosnek
0.50 szt. papryka czerwona
2 szt. chleb biały
3 łyżka oliwa z oliwek
2 łyżka majeranek
1 łyżka nać pietruszki
1 łyżka masło
Przygotowanie
1
Fasolę namoczyć przez 12 godzin, odcedzić i zalać świeżą wodą. Dodać cebulę, czosnek, paprykę i oliwę.
2
Gotować aż fasola będzie miękka.
3
Zupę przetrzeć przez sito lub zmiksować. Dodać rosół i zioła. Gotować jeszcze przez pół godziny. Doprawić do smaku.
4
Chleb pokroić w kostkę i zrumienić na maśle. Podawać z zupą.