ZUPA DYNIOWA
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![ZUPA DYNIOWA](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973563585.jpeg&w=3840&q=75)
Łatwa do przygotowania, dlatego idealnie sprawdzi się jako ciepły lunch w pracy. Wystarczy przecier pomidorowy Łowicz, puree z dyni i smaczna zupa gotowa.
0
0 / 0
Łatwa do przygotowania, dlatego idealnie sprawdzi się jako ciepły lunch w pracy. Wystarczy przecier pomidorowy Łowicz, puree z dyni i smaczna zupa gotowa.
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szt. cebula
1 łyżka masło klarowane
1 opak. przecier pomidorowy łowicz
200 g dyniowe puree
1 l bulion warzywny
2 łyżecz. mielona papryka
0.50 łyżecz. mielony kumin
1 szczyp. sól, pieprz
1 łyżka kwaśna śmietana
1 łyżka natka pietruszki
Przygotowanie
Masło rozpuszczamy w garnku i szklimy na nim drobno posiekaną cebulę.
Dodajemy przecier, puree z dyni, przyprawy i jeszcze chwilę podsmażamy.
Zalewamy bulionem i gotujemy na małym ogniu około 15 min.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, podajemy z kleksem białej śmietany i natką pietruszki.