ZUPA DYNIOWA

maspexdigital
ZUPA DYNIOWA

Średnia 0 / 0

Oceń!

Łatwa do przygotowania, dlatego idealnie sprawdzi się jako ciepły lunch w pracy. Wystarczy przecier pomidorowy Łowicz, puree z dyni i smaczna zupa gotowa.

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szt. cebula

1 łyżka masło klarowane

1 opak. przecier pomidorowy łowicz

200 g dyniowe puree

1 l bulion warzywny

2 łyżecz. mielona papryka

0.50 łyżecz. mielony kumin

1 szczyp. sól, pieprz

1 łyżka kwaśna śmietana

1 łyżka natka pietruszki

Przygotowanie


Masło rozpuszczamy w garnku i szklimy na nim drobno posiekaną cebulę.

Dodajemy przecier, puree z dyni, przyprawy i jeszcze chwilę podsmażamy.

Zalewamy bulionem i gotujemy na małym ogniu około 15 min.

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, podajemy z kleksem białej śmietany i natką pietruszki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

70

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

12

gram

Tłuszcze

5

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły