ZUPA DYNIOWA

maspexdigital
ZUPA DYNIOWA

0

0 / 0

Łatwa do przygotowania, dlatego idealnie sprawdzi się jako ciepły lunch w pracy. Wystarczy przecier pomidorowy Łowicz, puree z dyni i smaczna zupa gotowa.

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szt. cebula

1 łyżka masło klarowane

1 opak. przecier pomidorowy łowicz

200 g dyniowe puree

1 l bulion warzywny

2 łyżeczka mielona papryka

0.50 łyżeczka mielony kumin

1 szcz. sól, pieprz

1 łyżka kwaśna śmietana

1 łyżka natka pietruszki

Przygotowanie


1

Masło rozpuszczamy w garnku i szklimy na nim drobno posiekaną cebulę.

2

Dodajemy przecier, puree z dyni, przyprawy i jeszcze chwilę podsmażamy.

3

Zalewamy bulionem i gotujemy na małym ogniu około 15 min.

4

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, podajemy z kleksem białej śmietany i natką pietruszki.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły