Zupa dyniowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Zupa dyniowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976130784.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszna i kremowa zupa dyniowa z marchewką i gwiazdkami, to kulinarna pozycja obowiązkowa na chłodniejsze wieczory. Wybornie smakuje, rozgrzewa, jest aromatyczna, a do tego pięknie wygląda!
0
0 / 0
Pyszna i kremowa zupa dyniowa z marchewką i gwiazdkami, to kulinarna pozycja obowiązkowa na chłodniejsze wieczory. Wybornie smakuje, rozgrzewa, jest aromatyczna, a do tego pięknie wygląda!
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g makaron lubella jajeczna gwiazdki
800 bulion drobiowy
400 g dynia
1 szt. marchew
1 łyżka szczypiorek
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Obraną dynię i marchewkę zetrzyj na tarce.
Zalej bulionem i gotuj 20 minut. Dopraw solą, pieprzem i posiekanym szczypiorkiem i pestkami dyni.
Podawaj z makaronem.