Zupa dyniowa

lubella
Zupa dyniowa

0

0 / 0

Pyszna i kremowa zupa dyniowa z marchewką i gwiazdkami, to kulinarna pozycja obowiązkowa na chłodniejsze wieczory. Wybornie smakuje, rozgrzewa, jest aromatyczna, a do tego pięknie wygląda!

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

200 g makaron lubella jajeczna gwiazdki

800 bulion drobiowy

400 g dynia

1 szt. marchew

1 łyżka szczypiorek

1 szcz. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Obraną dynię i marchewkę zetrzyj na tarce.

2

Zalej bulionem i gotuj 20 minut. Dopraw solą, pieprzem i posiekanym szczypiorkiem i pestkami dyni.

3

Podawaj z makaronem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły