Zupa czerwona

m7
Zupa czerwona

0

0 / 0

Bardzo szybka w przygotowaniu, można pominąć w przepisie mięso.

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. cukier

1 łyżecz. oliwa z oliwek

1 l sok pomidorowy tymbark

0.50 l wywar z kostki warzywnej

200 g ryż

300 g mięso mielone

3 szt. cebula

1 szt. czosnek

2 łyżka śmietana 12%

Przygotowanie


1

Cebule pokroić drobno i podsmażyć na oliwie. Dodać czosnek i mięso mielone.

2

Smażyć chwilkę.

3

Do garnka wlać sok, dosypać ryż.

4

Ryż wypije sok, więc należy podlać wywarem.

5

Dodać składniki z patelni i gotować ok. 15 min. Na koniec dodać śmietanę.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

957

kcal

Białka

38

gram

Węglowodany

59

gram

Tłuszcze

64

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły