0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
cukier
1 Łyżeczka
oliwa z oliwek
1 Litr
Sok pomidorowy
0.5 Litra
Wywar z kostki warzywnej
200 Gramów
ryż
300 Gramów
mięso mielone
3 Sztuki
cebula
1 Sztuka
czosnek
2 Łyżki
śmietana 12%
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cebule pokroić drobno i podsmażyć na oliwie
  2. dodać czosnek i mielone mięso
  3. smażyć chwilkę
  4. do garnka wlać sok
  5. dosypać ryż
  6. ryż wypije sok a następnie podlać wywarem
  7. dodać składniki z patelni
  8. gotować ok 15 min.
  9. na koniec dodać śmietanę

Opis

Bardzo szybka w przygotowaniu. Wersja wegetariańska może być w momencie gdy sie nie doda mięska.

Podobne przepisy

Lasagne pomarańczowe

Przepis
Trudny Do 1 godz
Lasagne pomarańczowe

Fantazja szparagowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Zapiekane skrzydełka z ryżem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Zapiekane skrzydełka z ryżem

Burrito

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Burrito

Kulki mięsne

Przepis
Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Lasagne

Przepis
Średni Do 1 godz
Lasagne

Bigos z kiszonej kapusty

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos z kiszonej kapusty

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!