0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
cukier
1 Łyżeczka
oliwa z oliwek
1 Litr
Sok pomidorowy
0.5 Litra
Wywar z kostki warzywnej
200 Gramów
ryż
300 Gramów
mięso mielone
3 Sztuki
cebula
1 Sztuka
czosnek
2 Łyżki
śmietana 12%
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Cebule pokroić drobno i podsmażyć na oliwie
  2. dodać czosnek i mielone mięso
  3. smażyć chwilkę
  4. do garnka wlać sok
  5. dosypać ryż
  6. ryż wypije sok a następnie podlać wywarem
  7. dodać składniki z patelni
  8. gotować ok 15 min.
  9. na koniec dodać śmietanę

Opis

Bardzo szybka w przygotowaniu. Wersja wegetariańska może być w momencie gdy sie nie doda mięska.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!