Zupa czerwona
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zupa czerwona](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973737709.jpeg&w=3840&q=75)
Bardzo szybka w przygotowaniu, można pominąć w przepisie mięso.
0
0 / 0
Bardzo szybka w przygotowaniu, można pominąć w przepisie mięso.
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. cukier
1 łyżecz. oliwa z oliwek
1 l sok pomidorowy tymbark
0.50 l wywar z kostki warzywnej
200 g ryż
300 g mięso mielone
3 szt. cebula
1 szt. czosnek
2 łyżka śmietana 12%
Przygotowanie
1
Cebule pokroić drobno i podsmażyć na oliwie. Dodać czosnek i mięso mielone.
2
Smażyć chwilkę.
3
Do garnka wlać sok, dosypać ryż.
4
Ryż wypije sok, więc należy podlać wywarem.
5
Dodać składniki z patelni i gotować ok. 15 min. Na koniec dodać śmietanę.