Zupa cytrynowa z makaronem ryżowym
lubella
Gotowy na oryginalne smaki? Tego na pewno jeszcze nie próbowałeś! Zupy owocowe podbijają polskie stoły od lat. Ale ilu z nas próbowało zupy z… cytryny? Ta nietypowa zupa owocowa jest kwaskowata, lekko kremowa i bardzo zdrowa!
2
0 / 0
Gotowy na oryginalne smaki? Tego na pewno jeszcze nie próbowałeś! Zupy owocowe podbijają polskie stoły od lat. Ale ilu z nas próbowało zupy z… cytryny? Ta nietypowa zupa owocowa jest kwaskowata, lekko kremowa i bardzo zdrowa!
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
100 śmietana
1 łyżka lubella mąka luksusowa
1 łyżka masło
2 szt. cytryna
1 szcz. sól
1 szcz. cukier
1.50 l wywar z warzyw
250 g makaron lubella jajeczna ryż
Przygotowanie
Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.
Mąkę mieszamy ze śmietaną, łączymy z wywarem i gotujemy przez chwilę. Cytrynę sparzamy w gorącej wodzie i kroimy na plasterki.
Wrzucamy je do zupy i gotujemy dalej. Jeśli zupa jest za mało kwaśna dodajemy jeszcze soku z cytryny. Doprawiamy solą oraz pieprzem i dodajemy masło.