Zupa cytrynowa z makaronem ryżowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Zupa cytrynowa z makaronem ryżowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977522098.jpeg&w=3840&q=75)
Gotowy na oryginalne smaki? Tego na pewno jeszcze nie próbowałeś! Zupy owocowe podbijają polskie stoły od lat. Ale ilu z nas próbowało zupy z… cytryny? Ta nietypowa zupa owocowa jest kwaskowata, lekko kremowa i bardzo zdrowa!
2
0 / 0
Gotowy na oryginalne smaki? Tego na pewno jeszcze nie próbowałeś! Zupy owocowe podbijają polskie stoły od lat. Ale ilu z nas próbowało zupy z… cytryny? Ta nietypowa zupa owocowa jest kwaskowata, lekko kremowa i bardzo zdrowa!
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
100 śmietana
1 łyżka lubella mąka luksusowa
1 łyżka masło
2 szt. cytryna
1 szczyp. sól
1 szczyp. cukier
1.50 l wywar z warzyw
250 g makaron lubella jajeczna ryż
Przygotowanie
Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.
Mąkę mieszamy ze śmietaną, łączymy z wywarem i gotujemy przez chwilę. Cytrynę sparzamy w gorącej wodzie i kroimy na plasterki.
Wrzucamy je do zupy i gotujemy dalej. Jeśli zupa jest za mało kwaśna dodajemy jeszcze soku z cytryny. Doprawiamy solą oraz pieprzem i dodajemy masło.