2

Składniki

100 Mililitrów
śmietana
1 Łyżka
ingridient
Lubella Mąka luksusowa
1 Łyżka
masło
2 Sztuki
cytryna
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
cukier
1.5 Litra
Wywar z warzyw
250 Gramów
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.
  2. Mąkę mieszamy ze śmietaną, łączymy z wywarem i gotujemy przez chwilę. Cytrynę sparzamy w gorącej wodzie i kroimy na plasterki.
  3. Wrzucamy je do zupy i gotujemy dalej. Jeśli zupa jest za mało kwaśna dodajemy jeszcze soku z cytryny. Doprawiamy solą oraz pieprzem i dodajemy masło.

Podobne przepisy

Zupa z czerwonej fasoli

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Zupa z czerwonej fasoli

Krem cytrynowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Krem cytrynowy

Uszka z grzybami do barszczu

Przepis
Średni Do 1 godz
Uszka z grzybami do barszczu

Zupa z maślanki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa z maślanki

Żurek

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Żurek

Makaron na mleku

Przepis
Łatwy Do 15 min
Makaron na mleku

Zupa pomidorowa z kukurydzą i makaronem krajanką

Przepis
Średni Do 1 godz
Zupa pomidorowa z kukurydzą i makaronem krajanką

Grzybowa jak u babci

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Grzybowa jak u babci

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!