Zupa cytrynowa z makaronem ryżowym

lubella
Zupa cytrynowa z makaronem ryżowym

2

0 / 0

Gotowy na oryginalne smaki? Tego na pewno jeszcze nie próbowałeś! Zupy owocowe podbijają polskie stoły od lat. Ale ilu z nas próbowało zupy z… cytryny? Ta nietypowa zupa owocowa jest kwaskowata, lekko kremowa i bardzo zdrowa!

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

100 śmietana

1 łyżka lubella mąka luksusowa

1 łyżka masło

2 szt. cytryna

1 szczyp. sól

1 szczyp. cukier

1.50 l wywar z warzyw

250 g makaron lubella jajeczna ryż

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.

2

Mąkę mieszamy ze śmietaną, łączymy z wywarem i gotujemy przez chwilę. Cytrynę sparzamy w gorącej wodzie i kroimy na plasterki.

3

Wrzucamy je do zupy i gotujemy dalej. Jeśli zupa jest za mało kwaśna dodajemy jeszcze soku z cytryny. Doprawiamy solą oraz pieprzem i dodajemy masło.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

358

kcal

Białka

9

gram

Węglowodany

57

gram

Tłuszcze

9

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły