2

Składniki

100 Mililitrów
śmietana
1 Łyżka
ingridient
Lubella Mąka luksusowa
1 Łyżka
masło
2 Sztuki
cytryna
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
cukier
1.5 Litra
Wywar z warzyw
250 Gramów
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.
  2. Mąkę mieszamy ze śmietaną, łączymy z wywarem i gotujemy przez chwilę. Cytrynę sparzamy w gorącej wodzie i kroimy na plasterki.
  3. Wrzucamy je do zupy i gotujemy dalej. Jeśli zupa jest za mało kwaśna dodajemy jeszcze soku z cytryny. Doprawiamy solą oraz pieprzem i dodajemy masło.

Podobne przepisy

Uszka z grzybami do barszczu

Średni Do 1 godz
Uszka z grzybami do barszczu

Zupa z czerwonej fasoli

Średni Ponad 3 godz
Zupa z czerwonej fasoli

Barszcz czerwony z wytrawnymi ciasteczkami z rozmarynem i sk...

Łatwy Do 2 godz
Barszcz czerwony z wytrawnymi ciasteczkami z rozmarynem i sk...

Grzybowa jak u babci

Łatwy Do 1,5 godz
Grzybowa jak u babci

Rosół

Średni Do 1 godz
Rosół

Zupa cebulowa

Łatwy Do 40 min
Zupa cebulowa

Zupa pomidorowa z kukurydzą i makaronem krajanką

Średni Do 1 godz
Zupa pomidorowa z kukurydzą i makaronem krajanką

Żurek

Łatwy Do 1 godz
Żurek

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!