Zupa cukiniowo-fasolowa

lubella
Zupa cukiniowo-fasolowa

0

0 / 0

Pomidorowa, rosół i ogórkowa… Brakuje Ci już pomysłów na obiad? Skosztuj zupę cukiniowo-fasolową. Taki posiłek urozmaici Twój plan posiłków.

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

200 g makaron lubella 4-jajeczna fale

1 łyżka masło

1 szt. cebula

0.50 szt. cukinia

150 g zielona fasolka szparagowa

1 l bulion warzywny

2 łyżka szczypiorek

0.50 łyżka oregano

0.50 łyżecz. pieprz

1 szczyp. sól

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebulę kroimy w piórka.

2

Cukinię myjemy i bez obierania kroimy w półplasterki. Jeśli nasiona są duże, pozbywamy się ich. Wraz ze szczypiorkiem i oregano podsmażamy je w garnku, na maśle.

3

Po ok. 10 minutach, gdy zmiękną zalewamy bulionem i dodajemy fasolkę szparagową. Gotujemy około 20 minut, po czym doprawiamy do smaku solą i pieprzem i podajemy z makaronem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

518

kcal

Białka

16

gram

Węglowodany

90

gram

Tłuszcze

8

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły