Zupa cukiniowo-fasolowa
lubella
Pomidorowa, rosół i ogórkowa… Brakuje Ci już pomysłów na obiad? Skosztuj zupę cukiniowo-fasolową. Taki posiłek urozmaici Twój plan posiłków.
0
0 / 0
Pomidorowa, rosół i ogórkowa… Brakuje Ci już pomysłów na obiad? Skosztuj zupę cukiniowo-fasolową. Taki posiłek urozmaici Twój plan posiłków.
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g makaron lubella 4-jajeczna fale
1 łyżka masło
1 szt. cebula
0.50 szt. cukinia
150 g zielona fasolka szparagowa
1 l bulion warzywny
2 łyżka szczypiorek
0.50 łyżka oregano
0.50 łyżecz. pieprz
1 szczyp. sól
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebulę kroimy w piórka.
Cukinię myjemy i bez obierania kroimy w półplasterki. Jeśli nasiona są duże, pozbywamy się ich. Wraz ze szczypiorkiem i oregano podsmażamy je w garnku, na maśle.
Po ok. 10 minutach, gdy zmiękną zalewamy bulionem i dodajemy fasolkę szparagową. Gotujemy około 20 minut, po czym doprawiamy do smaku solą i pieprzem i podajemy z makaronem.