ZUPA CIECIERZYCOWO POMIDOROWA

maspexdigital
ZUPA CIECIERZYCOWO POMIDOROWA

0

0 / 0

Zaskocz bliskich odmienioną wariacją pomidorowej! Naszym tajnym składnikiem będzie ciecierzyca i pyszny przecier pomidorowy Łowicz. Smacznego!

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szt. cebula czerwona

3 łyżka olej

1 łyżeczka mielona papryka

0.50 łyżka natka pietruszki

0.50 łyżeczka suszona bazylia

0.50 łyżeczka tymianek

1 opak. przecier pomidorowy łowicz

1 l bulion warzywny

550 g ugotowana ciecierzyca

1 szcz. sól, pieprz

4 szt. grzanki z chleba

Przygotowanie


1

Cebulę drobno siekamy i w dużym garnku szklimy na oleju.

2

Dodajemy wszystkie przyprawy oraz przecier i jeszcze chwilę podsmażamy, cały czas mieszając.

3

Dodajemy odsączoną i opłukaną ciecierzycę, zalewamy bulionem i gotujemy pod przykryciem przez 30 min.

4

Po nałożeniu do talerzy dekorujemy natką pietruszki i podajemy z grzankami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły