ZUPA CIECIERZYCOWO POMIDOROWA
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![ZUPA CIECIERZYCOWO POMIDOROWA](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976609754.jpeg&w=3840&q=75)
Zaskocz bliskich odmienioną wariacją pomidorowej! Naszym tajnym składnikiem będzie ciecierzyca i pyszny przecier pomidorowy Łowicz. Smacznego!
0
0 / 0
Zaskocz bliskich odmienioną wariacją pomidorowej! Naszym tajnym składnikiem będzie ciecierzyca i pyszny przecier pomidorowy Łowicz. Smacznego!
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szt. cebula czerwona
3 łyżka olej
1 łyżecz. mielona papryka
0.50 łyżka natka pietruszki
0.50 łyżecz. suszona bazylia
0.50 łyżecz. tymianek
1 opak. przecier pomidorowy łowicz
1 l bulion warzywny
550 g ugotowana ciecierzyca
1 szczyp. sól, pieprz
4 szt. grzanki z chleba
Przygotowanie
Cebulę drobno siekamy i w dużym garnku szklimy na oleju.
Dodajemy wszystkie przyprawy oraz przecier i jeszcze chwilę podsmażamy, cały czas mieszając.
Dodajemy odsączoną i opłukaną ciecierzycę, zalewamy bulionem i gotujemy pod przykryciem przez 30 min.
Po nałożeniu do talerzy dekorujemy natką pietruszki i podajemy z grzankami.