ZUPA CIECIERZYCOWO POMIDOROWA
maspexdigital
Zaskocz bliskich odmienioną wariacją pomidorowej! Naszym tajnym składnikiem będzie ciecierzyca i pyszny przecier pomidorowy Łowicz. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
406
kcal
Białka
13
gram
Węglowodany
24
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Zaskocz bliskich odmienioną wariacją pomidorowej! Naszym tajnym składnikiem będzie ciecierzyca i pyszny przecier pomidorowy Łowicz. Smacznego!
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szt. cebula czerwona
3 łyżka olej
1 łyżecz. mielona papryka
0.50 łyżka natka pietruszki
0.50 łyżecz. suszona bazylia
0.50 łyżecz. tymianek
1 opak. przecier pomidorowy łowicz
1 l bulion warzywny
550 g ugotowana ciecierzyca
1 szczyp. sól, pieprz
4 szt. grzanki z chleba
Przygotowanie
Cebulę drobno siekamy i w dużym garnku szklimy na oleju.
Dodajemy wszystkie przyprawy oraz przecier i jeszcze chwilę podsmażamy, cały czas mieszając.
Dodajemy odsączoną i opłukaną ciecierzycę, zalewamy bulionem i gotujemy pod przykryciem przez 30 min.
Po nałożeniu do talerzy dekorujemy natką pietruszki i podajemy z grzankami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
406
kcal
Białka
13
gram
Węglowodany
24
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.