ZUPA CIECIERZYCOWO POMIDOROWA
maspexdigital
0
0 / 0
Zaskocz bliskich odmienioną wariacją pomidorowej! Naszym tajnym składnikiem będzie ciecierzyca i pyszny przecier pomidorowy Łowicz. Smacznego!
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szt. cebula czerwona
3 łyżka olej
1 łyżeczka mielona papryka
0.50 łyżka natka pietruszki
0.50 łyżeczka suszona bazylia
0.50 łyżeczka tymianek
1 opak. przecier pomidorowy łowicz
1 l bulion warzywny
550 g ugotowana ciecierzyca
1 szcz. sól, pieprz
4 szt. grzanki z chleba
Przygotowanie
Cebulę drobno siekamy i w dużym garnku szklimy na oleju.
Dodajemy wszystkie przyprawy oraz przecier i jeszcze chwilę podsmażamy, cały czas mieszając.
Dodajemy odsączoną i opłukaną ciecierzycę, zalewamy bulionem i gotujemy pod przykryciem przez 30 min.
Po nałożeniu do talerzy dekorujemy natką pietruszki i podajemy z grzankami.