0

Składniki

4 Szczypty
sól, pieprz
8 Szklanek
woda
1 Sztuka
Kość wieprzowa
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
korzeń pietruszki
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
ziele angielskie
4 Sztuki
pieprz ziarnisty
1 Sztuka
liść laurowy
6 Łyżek
kasza manna
2 Łyżki
nać pietruszki
50 Dekagramów
ziemniaki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wodę z kością zagotować, pogotować przez 40 minut zdejmując pianę.
  2. Warzywa obrać, ziemniaki pokroić w kostkę i dodać do mięsa, marchewkę i pietruszkę zetrzeć na jarzynówce i dodać do zupy, wrzucić ziele, pieprz ziarnisty i liść laurowy.
  3. Pod koniec gotowania dodać kaszę manną i pogotować około 20 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać posiekaną zieleninę.

Opis

Smaczna zupa do syta.

Podobne przepisy

Barszcz biały z grzybkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz biały z grzybkami

Nowoczesny rosół drobiowo-wołowy z warzywnymi pulpecikami

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Nowoczesny rosół drobiowo-wołowy z warzywnymi pulpecikami

Domowy rosół staropolski

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Domowy rosół staropolski

Krupnik na żeberkach

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Krupnik na żeberkach

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Przepis
Trudny Do 3 godz
Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Szybka zupa pieczarkowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Szybka zupa pieczarkowa

Rosół staropolski z borowikami

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Rosół staropolski z borowikami

Pomidorowa zabielana

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pomidorowa zabielana

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!