Zupa cebulowo-serowa
lubella
Pomidorowa z wczorajszego rosołu? Nie tym razem - pora na zmiany! Wykorzystaj wszystko, co pozostało z bulionu i ugotuj przepyszną zupę cebulowo-ziołową. To ona rozgrzeje w chłodne dni i poprawi humor o każdej porze roku.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
766
kcal
Białka
26
gram
Węglowodany
98
gram
Tłuszcze
25
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
4 / 1
Pomidorowa z wczorajszego rosołu? Nie tym razem - pora na zmiany! Wykorzystaj wszystko, co pozostało z bulionu i ugotuj przepyszną zupę cebulowo-ziołową. To ona rozgrzeje w chłodne dni i poprawi humor o każdej porze roku.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g makaron lubella 4-jajeczna fale
0.50 kg cebula
2 łyżka masło
2 l bulion warzywny
80 g ser gouda
2 łyżka natka pietruszki
0.50 łyżecz. pieprz
1 szczyp. sól
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebulę myjemy, kroimy w piórka i w garnku szklimy na maśle.
Połowę zeszklonej cebuli miksujemy, po czym dodajemy bulion i gotujemy 25 minut.
Dodajemy startą goudę, gotujemy kolejne 10 minut i doprawiamy do smaku natką pietruszki, solą i pieprzem. Podajemy z makaronem fale.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
766
kcal
Białka
26
gram
Węglowodany
98
gram
Tłuszcze
25
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.