Zupa cebulowo-serowa

lubella
Zupa cebulowo-serowa

0

4 / 1

Pomidorowa z wczorajszego rosołu? Nie tym razem - pora na zmiany! Wykorzystaj wszystko, co pozostało z bulionu i ugotuj przepyszną zupę cebulowo-ziołową. To ona rozgrzeje w chłodne dni i poprawi humor o każdej porze roku.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

200 g makaron lubella 4-jajeczna fale

0.50 kg cebula

2 łyżka masło

2 l bulion warzywny

80 g ser gouda

2 łyżka natka pietruszki

0.50 łyżeczka pieprz

1 szcz. sól

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebulę myjemy, kroimy w piórka i w garnku szklimy na maśle.

2

Połowę zeszklonej cebuli miksujemy, po czym dodajemy bulion i gotujemy 25 minut.

3

Dodajemy startą goudę, gotujemy kolejne 10 minut i doprawiamy do smaku natką pietruszki, solą i pieprzem. Podajemy z makaronem fale.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły