Zupa cebulowo-serowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Zupa cebulowo-serowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977202992.jpeg&w=3840&q=75)
Pomidorowa z wczorajszego rosołu? Nie tym razem - pora na zmiany! Wykorzystaj wszystko, co pozostało z bulionu i ugotuj przepyszną zupę cebulowo-ziołową. To ona rozgrzeje w chłodne dni i poprawi humor o każdej porze roku.
1
4 / 1
Pomidorowa z wczorajszego rosołu? Nie tym razem - pora na zmiany! Wykorzystaj wszystko, co pozostało z bulionu i ugotuj przepyszną zupę cebulowo-ziołową. To ona rozgrzeje w chłodne dni i poprawi humor o każdej porze roku.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g makaron lubella 4-jajeczna fale
0.50 kg cebula
2 łyżka masło
2 l bulion warzywny
80 g ser gouda
2 łyżka natka pietruszki
0.50 łyżecz. pieprz
1 szczyp. sól
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebulę myjemy, kroimy w piórka i w garnku szklimy na maśle.
Połowę zeszklonej cebuli miksujemy, po czym dodajemy bulion i gotujemy 25 minut.
Dodajemy startą goudę, gotujemy kolejne 10 minut i doprawiamy do smaku natką pietruszki, solą i pieprzem. Podajemy z makaronem fale.