Zupa cebulowo-serowa

lubella
Zupa cebulowo-serowa

1

4 / 1

Pomidorowa z wczorajszego rosołu? Nie tym razem - pora na zmiany! Wykorzystaj wszystko, co pozostało z bulionu i ugotuj przepyszną zupę cebulowo-ziołową. To ona rozgrzeje w chłodne dni i poprawi humor o każdej porze roku.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

200 g makaron lubella 4-jajeczna fale

0.50 kg cebula

2 łyżka masło

2 l bulion warzywny

80 g ser gouda

2 łyżka natka pietruszki

0.50 łyżecz. pieprz

1 szczyp. sól

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebulę myjemy, kroimy w piórka i w garnku szklimy na maśle.

2

Połowę zeszklonej cebuli miksujemy, po czym dodajemy bulion i gotujemy 25 minut.

3

Dodajemy startą goudę, gotujemy kolejne 10 minut i doprawiamy do smaku natką pietruszki, solą i pieprzem. Podajemy z makaronem fale.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

766

kcal

Białka

26

gram

Węglowodany

98

gram

Tłuszcze

25

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły