Zupa cebulowa z ziemniaczkami
m7
1
0 / 0
Nie robię tej zupy zbyt często, ale jak już pojawia się na stole, to znika w mgnieniu oka.
13
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
5 szcz. sól, pieprz
1 łyżeczka przyprawa typu vegeta
1 łyżeczka nać pietruszki
2 łyżeczka zioła
2 l woda
8 szt. ziemniaki
2 szt. marchew
1 szt. korzeń pietruszki
0.50 szt. seler
3 szt. cebula
1 szt. kostka rosołowa drobiowa
1 łyżka olej słonecznikowy
2 łyżka mąka pszenna tortowa
Przygotowanie
Zagotować bulion z wody i kostki rosołowej. Wszystkie warzywa obrać, marchewkę, pietruszkę, selera pokroić w kostkę, dodać do gotującego się bulionu.
Gdy warzywa będą miękkie, cebulę należy pokroić w piórka i zeszklić na oleju. Dodać ją do zupy. Gotować kilka minut.
Zupę zaprawić zawiesiną z mąki. Doprawić do smaku, dodać dowolne zioła. Przed podaniem posypać posiekaną zieleniną.