Zupa cebulowa z ziemniaczkami
m7
Zupa cebulowa z ziemniaczkami to propozycja na aromatyczny, sycący i rozgrzewający obiad dla całej rodziny. Idealnie sprawdzi się w chłodne dni i z pewnością zasmakuje każdemu, kto ceni sobie domowe smaki i tradycyjne potrawy. Zupa świetnie smakuje ze świeżo posiekaną natką pietruszki na wierzchu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
247
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
45
gram
Tłuszcze
3
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Zupa cebulowa z ziemniaczkami to propozycja na aromatyczny, sycący i rozgrzewający obiad dla całej rodziny. Idealnie sprawdzi się w chłodne dni i z pewnością zasmakuje każdemu, kto ceni sobie domowe smaki i tradycyjne potrawy. Zupa świetnie smakuje ze świeżo posiekaną natką pietruszki na wierzchu.
13
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
5 szczyp. sól, pieprz
1 łyżecz. przyprawa typu vegeta
1 łyżecz. nać pietruszki
2 łyżecz. zioła
2 l woda
8 szt. ziemniaki
2 szt. marchew
1 szt. korzeń pietruszki
0.50 szt. seler
3 szt. cebula
1 szt. kostka rosołowa drobiowa
1 łyżka olej słonecznikowy
2 łyżka mąka pszenna tortowa
Przygotowanie
Zagotować bulion z wody i kostki rosołowej. Wszystkie warzywa obrać, marchewkę, pietruszkę, selera pokroić w kostkę, dodać do gotującego się bulionu.
Gdy warzywa będą miękkie, cebulę należy pokroić w piórka i zeszklić na oleju. Dodać ją do zupy. Gotować kilka minut.
Zupę zaprawić zawiesiną z mąki. Doprawić do smaku, dodać dowolne zioła. Przed podaniem posypać posiekaną zieleniną.