Zupa cebulowa z ziemniaczkami

m7
Zupa cebulowa z ziemniaczkami

1

0 / 0

Zupa cebulowa z ziemniaczkami to propozycja na aromatyczny, sycący i rozgrzewający obiad dla całej rodziny. Idealnie sprawdzi się w chłodne dni i z pewnością zasmakuje każdemu, kto ceni sobie domowe smaki i tradycyjne potrawy. Zupa świetnie smakuje ze świeżo posiekaną natką pietruszki na wierzchu.

13

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

5 szczyp. sól, pieprz

1 łyżecz. przyprawa typu vegeta

1 łyżecz. nać pietruszki

2 łyżecz. zioła

2 l woda

8 szt. ziemniaki

2 szt. marchew

1 szt. korzeń pietruszki

0.50 szt. seler

3 szt. cebula

1 szt. kostka rosołowa drobiowa

1 łyżka olej słonecznikowy

2 łyżka mąka pszenna tortowa

Przygotowanie


1

Zagotować bulion z wody i kostki rosołowej. Wszystkie warzywa obrać, marchewkę, pietruszkę, selera pokroić w kostkę, dodać do gotującego się bulionu.

2

Gdy warzywa będą miękkie, cebulę należy pokroić w piórka i zeszklić na oleju. Dodać ją do zupy. Gotować kilka minut.

3

Zupę zaprawić zawiesiną z mąki. Doprawić do smaku, dodać dowolne zioła. Przed podaniem posypać posiekaną zieleniną.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

247

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

45

gram

Tłuszcze

3

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły