Zupa cebulowa z tofu
m7
Zupa ta wybornie smakuje z grzankami, które oprószone chilli dodadzą pikanterii.
0
0 / 0
Zupa ta wybornie smakuje z grzankami, które oprószone chilli dodadzą pikanterii.
6
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
2 szkl. woda
4 szt. cebula
2 łyżka olej rzepakowy uniwersalny
3 łyżka sos sojowy
30 dek. tofu
5 dek. ser ementaler pełnotłusty
Przygotowanie
1
Posiekaną cebulę poddusić na oleju, po czym zalać wodą i sosem sojowym.
2
Przestudzić i zmiksować.
3
Dodać pokrojone w kostkę tofu i doprowadzić do wrzenia.
4
Zupę rozlać do pojemników do zapiekania, posypać żółtym serem i zapiec w piekarniku 20 min.
5
Podawać z grzankami.