Zupa cebulowa z tofu
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zupa cebulowa z tofu](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973832423.jpeg&w=3840&q=75)
Zupa ta wybornie smakuje z grzankami, które oprószone chilli dodadzą pikanterii.
0
0 / 0
Zupa ta wybornie smakuje z grzankami, które oprószone chilli dodadzą pikanterii.
6
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
2 szkl. woda
4 szt. cebula
2 łyżka olej rzepakowy uniwersalny
3 łyżka sos sojowy
30 dag. tofu
5 dag. ser ementaler pełnotłusty
Przygotowanie
1
Posiekaną cebulę poddusić na oleju, po czym zalać wodą i sosem sojowym.
2
Przestudzić i zmiksować.
3
Dodać pokrojone w kostkę tofu i doprowadzić do wrzenia.
4
Zupę rozlać do pojemników do zapiekania, posypać żółtym serem i zapiec w piekarniku 20 min.
5
Podawać z grzankami.