Zupa cebulowa z tofu
m7
Zupa ta wybornie smakuje z grzankami, które oprószone chilli dodadzą pikanterii.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
252
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
9
gram
Tłuszcze
16
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Zupa ta wybornie smakuje z grzankami, które oprószone chilli dodadzą pikanterii.
6
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
2 szkl. woda
4 szt. cebula
2 łyżka olej rzepakowy uniwersalny
3 łyżka sos sojowy
30 dag. tofu
5 dag. ser ementaler pełnotłusty
Przygotowanie
Posiekaną cebulę poddusić na oleju, po czym zalać wodą i sosem sojowym.
Przestudzić i zmiksować.
Dodać pokrojone w kostkę tofu i doprowadzić do wrzenia.
Zupę rozlać do pojemników do zapiekania, posypać żółtym serem i zapiec w piekarniku 20 min.
Podawać z grzankami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
252
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
9
gram
Tłuszcze
16
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.