Zupa cebulowa z tofu

m7
Zupa cebulowa z tofu

0

0 / 0

Zupa ta wybornie smakuje z grzankami, które oprószone chilli dodadzą pikanterii.

6

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 szkl. woda

4 szt. cebula

2 łyżka olej rzepakowy uniwersalny

3 łyżka sos sojowy

30 dag. tofu

5 dag. ser ementaler pełnotłusty

Przygotowanie


1

Posiekaną cebulę poddusić na oleju, po czym zalać wodą i sosem sojowym.

2

Przestudzić i zmiksować.

3

Dodać pokrojone w kostkę tofu i doprowadzić do wrzenia.

4

Zupę rozlać do pojemników do zapiekania, posypać żółtym serem i zapiec w piekarniku 20 min.

5

Podawać z grzankami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

252

kcal

Białka

14

gram

Węglowodany

9

gram

Tłuszcze

16

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły