Zupa cebulowa z cukiniowo-oscypkowym omletem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
malg
![Zupa cebulowa z cukiniowo-oscypkowym omletem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973832549.jpeg&w=3840&q=75)
Idealna na chłodne dni zupa cebulowa jest pełna aromatu i znakomitych dodatków. Wypróbuj nasz przepis na zupę cebulową z dodatkiem placuszków z cukinii i oscypka. Pyszne!
0
0 / 0
Idealna na chłodne dni zupa cebulowa jest pełna aromatu i znakomitych dodatków. Wypróbuj nasz przepis na zupę cebulową z dodatkiem placuszków z cukinii i oscypka. Pyszne!
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 szt. cukinia
1 szt. oscypek
1 szt. jaja kurze całe
2 łyżka masło
5 szt. cebula
0.50 l bulion drobiowy
0.50 szkl. parmezan
Przygotowanie
Ugotować wywar warzywny.
Na maśle podsmażyć pokrojoną w półtalarki cebule, a następnie poddusić ją z wywarem. Doprawić.
Lekko ostudzoną zupę zmiksować z parmezanem.
Aby podkreślić smak zupy można zrobić oscypkowo-cukiniowe placuszki: zetrzeć na tarce oscypek i cukinię, dodać jajko, sól i pieprz i usmażyć na oleju. Podawać z zupą.