Zupa cebulowa z cukiniowo-oscypkowym omletem

malg
Zupa cebulowa z cukiniowo-oscypkowym omletem

0

0 / 0

Idealna na chłodne dni zupa cebulowa jest pełna aromatu i znakomitych dodatków. Wypróbuj nasz przepis na zupę cebulową z dodatkiem placuszków z cukinii i oscypka. Pyszne!

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól, pieprz

1 szt. cukinia

1 szt. oscypek

1 szt. jaja kurze całe

2 łyżka masło

5 szt. cebula

0.50 l bulion drobiowy

0.50 szkl. parmezan

Przygotowanie


1

Ugotować wywar warzywny.

2

Na maśle podsmażyć pokrojoną w półtalarki cebule, a następnie poddusić ją z wywarem. Doprawić.

3

Lekko ostudzoną zupę zmiksować z parmezanem.

4

Aby podkreślić smak zupy można zrobić oscypkowo-cukiniowe placuszki: zetrzeć na tarce oscypek i cukinię, dodać jajko, sól i pieprz i usmażyć na oleju. Podawać z zupą.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły