Zupa cebulowa z cukiniowo-oscypkowym omletem

malg
Zupa cebulowa z cukiniowo-oscypkowym omletem

Średnia 0 / 0

Oceń!

Idealna na chłodne dni zupa cebulowa jest pełna aromatu i znakomitych dodatków. Wypróbuj nasz przepis na zupę cebulową z dodatkiem placuszków z cukinii i oscypka. Pyszne!

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

1 szt. cukinia

1 szt. oscypek

1 szt. jaja kurze całe

2 łyżka masło

5 szt. cebula

0.50 l bulion drobiowy

0.50 szkl. parmezan

Przygotowanie


Ugotować wywar warzywny.

Na maśle podsmażyć pokrojoną w półtalarki cebule, a następnie poddusić ją z wywarem. Doprawić.

Lekko ostudzoną zupę zmiksować z parmezanem.

Aby podkreślić smak zupy można zrobić oscypkowo-cukiniowe placuszki: zetrzeć na tarce oscypek i cukinię, dodać jajko, sól i pieprz i usmażyć na oleju. Podawać z zupą.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

265

kcal

Białka

14

gram

Węglowodany

15

gram

Tłuszcze

15

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły