Zupa cebulowa z cukiniowo-oscypkowym omletem

malg

Idealna na chłodne dni zupa cebulowa jest pełna aromatu i znakomitych dodatków. Wypróbuj nasz przepis na zupę cebulową z dodatkiem placuszków z cukinii i oscypka. Pyszne!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
265
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
15
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Idealna na chłodne dni zupa cebulowa jest pełna aromatu i znakomitych dodatków. Wypróbuj nasz przepis na zupę cebulową z dodatkiem placuszków z cukinii i oscypka. Pyszne!
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 szt. cukinia
1 szt. oscypek
1 szt. jaja kurze całe
2 łyżka masło
5 szt. cebula
0.50 l bulion drobiowy
0.50 szkl. parmezan
Przygotowanie
Ugotować wywar warzywny.
Na maśle podsmażyć pokrojoną w półtalarki cebule, a następnie poddusić ją z wywarem. Doprawić.
Lekko ostudzoną zupę zmiksować z parmezanem.
Aby podkreślić smak zupy można zrobić oscypkowo-cukiniowe placuszki: zetrzeć na tarce oscypek i cukinię, dodać jajko, sól i pieprz i usmażyć na oleju. Podawać z zupą.