1

Składniki

1 Łyżeczka
mąka
0 Szczypt
sól
0 Szczypt
pieprz
0 Kostek
Ser
5 Sztuk
cebula
1 Sztuka
bulion
1 Sztuka
2 Łyżki
masło
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cebulę pokrój na piórka.
  2. Na patelni rozpuść masło.
  3. Podsmaż cebulę. Wsyp mąkę i smaż jeszcze chwilę.
  4. Wlej bulion i gotuj 15 minut.
  5. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  6. Gorącą zupę wlej do miseczki.
  7. Wsyp żółty ser.
  8. Podawaj z paluszkami.

Opis

W duecie z paluszkami czosnkowo-ziołowymi.

Podobne przepisy

Uszka z grzybami do barszczu

Przepis
Średni Do 1 godz
Uszka z grzybami do barszczu

Gulasz po węgiersku

Przepis
Średni Do 1 godz
Gulasz po węgiersku

Ostra zupa krem z papryki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ostra zupa krem z papryki

Rosół

Przepis
Średni Do 1 godz
Rosół

Dyniowa z fasolą

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Dyniowa z fasolą

Zupa minestone

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa minestone

Zupa z Brokułów z Szynką

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa z Brokułów z Szynką

Minestrone z makaronem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Minestrone z makaronem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!