Zupa cebulowa
goodfoodlover
1
5 / 2
0
Czy są wśród Was fani zupy cebulowej? Jeśli tak to polecamy ten prosty i smaczny przepis na zupę cebulową. W duecie z paluszkami czosnkowo-ziołowymi smakuje idealnie.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 łyżeczka lubella mąka puszysta uniwersalna
0
0
0
5 szt cebula
1 szt bulion drobiowy
1 szt lubella natures paluszki zakręcone z czosnkiem
2 łyżka masło
Przygotowanie
1
Cebulę pokroić w piórka.
2
Na patelni rozpuścić masło.
3
Podsmażyć cebulę. Wsypać mąkę i smażyć jeszcze chwilę.
4
Wlać bulion i gotować 15 minut.
5
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
6
Gorącą zupę wlać do miseczki.
7
Wsypać żółty ser.
8
Podawać z paluszkami.