Zupa cebulowa

goodfoodlover
Zupa cebulowa

1

5 / 2

Czy są wśród Was fani zupy cebulowej? Jeśli tak to polecamy ten prosty i smaczny przepis na zupę cebulową. W duecie z paluszkami czosnkowo-ziołowymi smakuje idealnie.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 łyżecz. lubella mąka puszysta uniwersalna

0
0
0

5 szt. cebula

1 szt. bulion drobiowy

1 szt. lubella natures paluszki zakręcone z czosnkiem

2 łyżka masło

Przygotowanie


1

Cebulę pokroić w piórka.

2

Na patelni rozpuścić masło.

3

Podsmażyć cebulę. Wsypać mąkę i smażyć jeszcze chwilę.

4

Wlać bulion i gotować 15 minut.

5

Doprawić do smaku solą i pieprzem.

6

Gorącą zupę wlać do miseczki.

7

Wsypać żółty ser.

8

Podawać z paluszkami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

177

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

23

gram

Tłuszcze

7

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły