Zupa cebulowa
m7
0
0 / 0
Zupa dla osób uwielbiających cebulę - pełna aromatu i smaku.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
1 łyżeczka masło
0.75 l mleko
1 szkl. bulion drobiowy
5 szt. cebula
4 szt. bułka czerstwa
Przygotowanie
1
Cebule obrać i pokroić w bardzo cienkie piórka.
2
Masło roztopić w rondlu, wsypać cebule i zeszklić ją uważając, aby się nie przyrumieniła.
3
Cebule zalać bulionem, posolić i popieprzyć. Gotować ok. 10 minut.
4
Bułki pokroić w kostkę i zarumienić je w piekarniku lub na patelni.
5
Do rondla dodać mleka i zagotować.
6
Podawać gorącą z grzankami.