Zupa buraczkowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zupa buraczkowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974725751.jpeg&w=3840&q=75)
Domowy barszczyk czerwony, szybki do zrobienia, smaczny i pożywny.
1
0 / 0
Domowy barszczyk czerwony, szybki do zrobienia, smaczny i pożywny.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
1 łyżecz. sól
1 łyżecz. cukier
1 l bulion drobiowy
100 g ziemniaki
5 szt. burak
1 szt. marchew
1 łyżka sok z cytryny
0.50 łyżecz. pieprz ziołowy
Przygotowanie
1
Buraki obrać i pokroić w kostkę lub zetrzeć na tarce, marchew również. Włożyć do gotującego się bulionu. Gdy warzywa zmiękną wlać sok z cytryny i doprawić. Podać z ziemniaki ugotowanymi oddzielnie, pokrojonymi w kostkę.