Example thumb
0

Składniki

50 Mililitrów
sok z cytryny
150 Mililitrów
śmietana 18%
1 Łyżeczka
cukier
1 Łyżeczka
przyprawa maggi
500 Gramów
burak
100 Gramów
por
500 Gramów
ziemniaki
500 Gramów
Kości wieprzowe
2 Sztuki
marchew
2 Sztuki
seler
3 Sztuki
ziele angielskie
2 Sztuki
liść laurowy
1 Łyżka
sól, pieprz
1 Łyżka
koper ogrodowy
1 Łyżka
nać pietruszki
2 Łyżki
mąka
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Buraki umyć i ugotować w wodzie.
  2. Po ugotowaniu zalać zimną wodą, ostudzić, obrać z łupin i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
  3. Kości umyć i ugotować w wodzie prawie do miękkości.
  4. Dodać umyte, obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, obraną i startą na tarce marchew i posiekaną pietruszkę, seler i koper.
  5. Dodać ziele i liść laurowy.
  6. Gdy ziemniaki będą miękkie doprawić zupę do smaku, dodać ocet lub sok z cytryny.
  7. Następnie dodać starte buraki.
  8. Śmietanę rozrobić z mąką i zagęścić zupę.
  9. Zagotować.

Opis

zupka z buraczków..........

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!