Zupa buraczkowa

m7
Zupa buraczkowa

0

4.2 / 5

Zupa buraczkowa to idealny wybór na obiad dla całej rodziny. Jest wyjątkowo smaczna, aromatyczna, rozgrzewająca, a jednocześnie pełna witamin i minerałów. Świetnie sprawdzi się w chłodne dni. Zupa buraczkowa jest wyjątkowo prosta w przygotowaniu i z pewnością stanie się ulubionym daniem wielu smakoszy kuchni domowej. Smacznego!

12

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

250 śmietana 18%

3 l woda

6 szt. ziemniaki

2 szt. marchew

1 szt. korzeń pietruszki

3 szt. burak

3 szt. ziele angielskie

2 szt. liść laurowy

2 łyżka mąka pszenna tortowa

3 łyżka koper ogrodowy

60 dek. mięso wieprzowe

20 dek. fasolka zielona

Przygotowanie


1

Mięso zalać wodą, gotować z listkiem laurowym, zielem angielskim, marchewką, pietruszką, po około 30 minutach dodać obrane i pokrojone w kostkę buraczki, pokrojoną fasolkę, ziemniaki w kostkę.

2

Gotować całość do miękkości mięsa i warzyw. W tym czasie wyjąć marchewkę z zupy, pokroić w kostkę i ponownie wrzucić.

3

Mąkę rozrobić w małej ilości wody, zaprawić zupę. Następnie dodać śmietanę. Całość doprawić solą, pieprzem, podać z dodatkiem koperku.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły