0

Składniki

250 Mililitrów
śmietana 18%
3 Litry
woda
6 Sztuk
ziemniaki
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
korzeń pietruszki
3 Sztuki
burak
3 Sztuki
ziele angielskie
2 Sztuki
liść laurowy
2 Łyżki
mąka pszenna tortowa
3 Łyżki
koper ogrodowy
60 Dekagramów
mięso wieprzowe
20 Dekagramów
Fasolka zielona
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso zalewamy wodą gotujemy z listkiem laurowym, zielem angielskim, marchewka, pietruszką, po około 30 minutach dodajemy obrane i pokrojone w kostkę buraczki, pokrojoną fasolkę, ziemniaki w kostkę.
  2. Gotujemy całość do miękkości mięsa i warzyw. W tym czasie wyjmujemy marchewkę z zupy kroimy w kostkę i ponownie wrzucamy.
  3. Mąkę rozrabiamy w małej ilości wody, zaprawiamy zupę. Następnie dodajemy śmietanę. Całość doprawiamy solą, pieprzem, podajemy z dodatkiem koperku.

Opis

idealna na mroźne dni

Podobne przepisy

Jesienna zupa jarzynowa

Łatwy Do 40 min.

Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Średni Do 1 godz.

Zupa minestone

Łatwy Do 40 min.

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Trudny Do 3 godz.

Zupa szczawiowa z makaronem

Łatwy Do 1 godz.

Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Łatwy Do 1,5 godz.

Minestrone z makaronem

Łatwy Do 1 godz.

Ostra zupa krem z papryki

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!