Zupa brokułowa z serkiem topionym
lubella
Kremowa i gęsta zupa brokułowa z makaronem jest rewelacyjna w smaku, a dzięki dodaniu serka topionego zupa staje się bardzo aksamitna. Pyszna!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1029
kcal
Białka
63
gram
Węglowodany
86
gram
Tłuszcze
54
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Kremowa i gęsta zupa brokułowa z makaronem jest rewelacyjna w smaku, a dzięki dodaniu serka topionego zupa staje się bardzo aksamitna. Pyszna!
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
100 g makaron lubella kółka
1.20 l rosoł
1 szt. brokuły
1 szt. marchewka
1 szt. pietruszka
1 szt. por
100 g serek topiony
2 łyżka śmietana 18%
2 łyżka masło klarowane
Przygotowanie
Na maśle podsmażyć drobno pokrojoną włoszczyznę - pora, marchewkę, pietruszkę.
Wlać rosół, dodać brokuł podzielony na mniejsze różyczki i zagotować.
Gotować do miękkości warzyw, około 8 minut.
Dodać serek topiony, zmiksować całość na gładko.
Zabielić śmietanką.
Doprawić solą oraz pieprzem do smaku.
Podawać z makaronem ugotowanym według wskazówek na opakowaniu.