Zupa brokułowa z serkiem topionym

lubella
Zupa brokułowa z serkiem topionym

0

0 / 0

Kremowa i gęsta zupa brokułowa z makaronem jest rewelacyjna w smaku, a dzięki dodaniu serka topionego zupa staje się bardzo aksamitna. Pyszna!

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

100 g makaron lubella kółka

1.20 l rosoł

1 szt. brokuły

1 szt. marchewka

1 szt. pietruszka

1 szt. por

100 g serek topiony

2 łyżka śmietana 18%

2 łyżka masło klarowane

Przygotowanie


1

Na maśle podsmażyć drobno pokrojoną włoszczyznę - pora, marchewkę, pietruszkę.

2

Wlać rosół, dodać brokuł podzielony na mniejsze różyczki i zagotować.

3

Gotować do miękkości warzyw, około 8 minut.

4

Dodać serek topiony, zmiksować całość na gładko.

5

Zabielić śmietanką.

6

Doprawić solą oraz pieprzem do smaku.

7

Podawać z makaronem ugotowanym według wskazówek na opakowaniu.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1029

kcal

Białka

63

gram

Węglowodany

86

gram

Tłuszcze

54

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły