Zupa brokułowa z serkiem topionym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Zupa brokułowa z serkiem topionym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973471980.jpeg&w=3840&q=75)
Kremowa i gęsta zupa brokułowa z makaronem jest rewelacyjna w smaku, a dzięki dodaniu serka topionego zupa staje się bardzo aksamitna. Pyszna!
0
0 / 0
Kremowa i gęsta zupa brokułowa z makaronem jest rewelacyjna w smaku, a dzięki dodaniu serka topionego zupa staje się bardzo aksamitna. Pyszna!
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
100 g makaron lubella kółka
1.20 l rosoł
1 szt. brokuły
1 szt. marchewka
1 szt. pietruszka
1 szt. por
100 g serek topiony
2 łyżka śmietana 18%
2 łyżka masło klarowane
Przygotowanie
Na maśle podsmażyć drobno pokrojoną włoszczyznę - pora, marchewkę, pietruszkę.
Wlać rosół, dodać brokuł podzielony na mniejsze różyczki i zagotować.
Gotować do miękkości warzyw, około 8 minut.
Dodać serek topiony, zmiksować całość na gładko.
Zabielić śmietanką.
Doprawić solą oraz pieprzem do smaku.
Podawać z makaronem ugotowanym według wskazówek na opakowaniu.