Zupa brokułowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zupa brokułowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F5359-1702057832671.jpeg&w=3840&q=75)
Smaczna, zielona zupa dla całej rodziny.
0
0 / 0
Smaczna, zielona zupa dla całej rodziny.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
100 białe wino
2 szczyp. gałka muszkatołowa
2 l wywar warzywny
2 łyżka masło roślinne
2 łyżka mąka pszenna tortowa
2 łyżka nać pietruszki
30 dag. brokuły
Przygotowanie
1
Brokuły oczyścić, umyć, przełożyć do garnka, zalać wywarem warzywnym i ugotować.
2
Z masła i mąki pszenne przygotować zasmażkę i połączyć ją z zupą, dolać wino, gotować przez kilka minut.
3
Pod koniec gotowania doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Posypać posiekaną natką pietruszki.
4
Zupę można przygotować także dodając do niej mięso drobiowe.