Zupa brokułowa

m7
Zupa brokułowa

0

0 / 0

Smaczna, zielona zupa dla całej rodziny.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

100 białe wino

2 szczyp. gałka muszkatołowa

2 l wywar warzywny

2 łyżka masło roślinne

2 łyżka mąka pszenna tortowa

2 łyżka nać pietruszki

30 dag. brokuły

Przygotowanie


1

Brokuły oczyścić, umyć, przełożyć do garnka, zalać wywarem warzywnym i ugotować.

2

Z masła i mąki pszenne przygotować zasmażkę i połączyć ją z zupą, dolać wino, gotować przez kilka minut.

3

Pod koniec gotowania doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Posypać posiekaną natką pietruszki.

4

Zupę można przygotować także dodając do niej mięso drobiowe.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

139

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

8

gram

Tłuszcze

6

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły