0

Składniki

50 Gramów
Suszone borowiki
150 Gramów
ingridient
makaron łazanki Lubella
1 Sztuka
cebula
1 Ząbek
czosnek
1 Sztuka
pietruszka
1 Sztuka
Marchewka
0.5 Sztuki
seler
500 Mililitrów
ingridient
koncentrat bulionu warzywnego Krakus
2 Łyżki
masło
2 Łyżki
Natka pietruszki
1 Szczypta
sól, pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron łazanki ugotuj wg. przepisu na opakowaniu.
  2. Borowiki zalej gorącą woda i pozostaw do ostygnięcia. Następnie odcedź. Wodę z grzybów pozostaw. Borowiki pokrój na mniejsze kawałki.
  3. Warzywa dokładnie umyj. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Marchewkę, pietruszkę i selera pokrój w drobną kostkę.
  4. Masło rozpuść na patelni, dodaj warzywa i smaż kilka minut. Zalej wodą z grzybów i podgrzewaj kilka minut.
  5. W garnku zagotuj bulion, dodaj borowiki i warzywa. Gotuj, aż warzywa zmiękną. Dopraw solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj, gotuj jeszcze kilka minut. Zupę podawaj z łazankami posypana natką pietruszki.

Podobne przepisy

Zupa grzybowa z łazankami

Przepis
Średni Do 40 min
Zupa grzybowa z łazankami

Rosół tradycyjny

Przepis
Średni Do 3 godz
Rosół tradycyjny

Ziemniaczana zupa krem z chrzanem

Przepis
Średni Do 40 min
Ziemniaczana zupa krem z chrzanem

Zupa krem z brokułów z fetą i chrzanem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa krem z brokułów z fetą i chrzanem

Zupa szczawiowa krem z jajkiem i chrzanem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa szczawiowa krem z jajkiem i chrzanem

Zupa z kopru włoskiego z szynką i ogórkami kiszonymi

Przepis
Średni Do 1 godz
Zupa z kopru włoskiego z szynką i ogórkami kiszonymi

Pomidorowa zabielana

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pomidorowa zabielana

Krem z pora z jajkiem w koszulce

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Krem z pora z jajkiem w koszulce

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!