Zupa borowikowa

m7
Zupa borowikowa

Średnia 1 / 1

Oceń!

Zupa ze świeżych grzybów, pełna aromatu.

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 l wywar warzywny

1.50 szkl. śmietanka kremowa 30%

2 szt. cebula

2 łyżka masło

50 dag. borowiki

Przygotowanie


Borowiki oczyścić i pokroić.

Cebulę pokroić w kostkę i razem z grzybami wrzucić na rozgrzane masło i dusić 5minut.

Następnie zalać grzyby z cebulą gorącym wywarem i gotować do miękkości grzybów.

Zupę połączyć ze śmietaną i doprawić do smaku (solą i pieprzem), poczekać do zagotowania. Można podawać z grzankami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

260

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

8

gram

Tłuszcze

23

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły