Zupa borowikowa

m7

Zupa ze świeżych grzybów, pełna aromatu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
260
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
8
gram
Tłuszcze
23
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
1 / 1
Zupa ze świeżych grzybów, pełna aromatu.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 l wywar warzywny
1.50 szkl. śmietanka kremowa 30%
2 szt. cebula
2 łyżka masło
50 dag. borowiki
Przygotowanie
Borowiki oczyścić i pokroić.
Cebulę pokroić w kostkę i razem z grzybami wrzucić na rozgrzane masło i dusić 5minut.
Następnie zalać grzyby z cebulą gorącym wywarem i gotować do miękkości grzybów.
Zupę połączyć ze śmietaną i doprawić do smaku (solą i pieprzem), poczekać do zagotowania. Można podawać z grzankami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
260
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
8
gram
Tłuszcze
23
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.