Zupa borowikowa

m7
Zupa borowikowa

0

1 / 1

Zupa ze świeżych grzybów, pełna aromatu.

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 l wywar warzywny

1.50 szkl. śmietanka kremowa 30%

2 szt. cebula

2 łyżka masło

50 dek. borowiki

Przygotowanie


1

Borowiki oczyścić i pokroić.

2

Cebulę pokroić w kostkę i razem z grzybami wrzucić na rozgrzane masło i dusić 5minut.

3

Następnie zalać grzyby z cebulą gorącym wywarem i gotować do miękkości grzybów.

4

Zupę połączyć ze śmietaną i doprawić do smaku (solą i pieprzem), poczekać do zagotowania. Można podawać z grzankami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły