Zupa borowikowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zupa borowikowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974393076.jpeg&w=3840&q=75)
Zupa ze świeżych grzybów, pełna aromatu.
0
1 / 1
Zupa ze świeżych grzybów, pełna aromatu.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1 l wywar warzywny
1.50 szkl. śmietanka kremowa 30%
2 szt. cebula
2 łyżka masło
50 dag. borowiki
Przygotowanie
1
Borowiki oczyścić i pokroić.
2
Cebulę pokroić w kostkę i razem z grzybami wrzucić na rozgrzane masło i dusić 5minut.
3
Następnie zalać grzyby z cebulą gorącym wywarem i gotować do miękkości grzybów.
4
Zupę połączyć ze śmietaną i doprawić do smaku (solą i pieprzem), poczekać do zagotowania. Można podawać z grzankami.