Zrazy z kury po polsku
m7
0
0 / 0
0
Pychota polecam na kolacje i na śniadanie !!! przepraszam bo nie wiem jak to długo się robi więc proszę na czas przygotowania nie patrzeć.
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
1 szcz. pietruszki
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
15 kost. pasztetu
2 szt piersi z kury
8 szt grzanek
3 szt jaja
8 szt plasterków sera żółtego
5 dek. tłuszczu
3 dek. mąki
3 dek. szynki
2 dek. groszku konserwowego
Przygotowanie
Mięso podzielić na 8 kawałków, rozbić, przyprawić, oprószyć maka, usmażyć z obu stron. Grzanki posmarować pasztetem, nałożyć zrazy, wstawić do ciepłego piekarnika.
Jaja roztrzepać, dodać pokrojona w paseczki szynkę, groszek, posiekana natkę pietruszki, przyprawić. Wlac na rozgrzany tłuszcz, usmażyć z obu stron.
Wykroić okrągła foremka 8 omlecików i ułożyć je na zrazach. Na każdym położyć cienki plasterek sera.