Zrazy z kury po polsku
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zrazy z kury po polsku](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976217381.jpeg&w=3840&q=75)
Pychota polecam na kolacje i na śniadanie !!! przepraszam bo nie wiem jak to długo się robi więc proszę na czas przygotowania nie patrzeć.
0
0 / 0
Pychota polecam na kolacje i na śniadanie !!! przepraszam bo nie wiem jak to długo się robi więc proszę na czas przygotowania nie patrzeć.
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
1 szczyp. pietruszki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
15 kostka pasztetu
2 szt. piersi z kury
8 szt. grzanek
3 szt. jaja
8 szt. plasterków sera żółtego
5 dag. tłuszczu
3 dag. mąki
3 dag. szynki
2 dag. groszku konserwowego
Przygotowanie
Mięso podzielić na 8 kawałków, rozbić, przyprawić, oprószyć maka, usmażyć z obu stron. Grzanki posmarować pasztetem, nałożyć zrazy, wstawić do ciepłego piekarnika.
Jaja roztrzepać, dodać pokrojona w paseczki szynkę, groszek, posiekana natkę pietruszki, przyprawić. Wlac na rozgrzany tłuszcz, usmażyć z obu stron.
Wykroić okrągła foremka 8 omlecików i ułożyć je na zrazach. Na każdym położyć cienki plasterek sera.