Zrazy z kury po polsku

m7
Zrazy z kury po polsku

0

0 / 0

Pychota polecam na kolacje i na śniadanie !!! przepraszam bo nie wiem jak to długo się robi więc proszę na czas przygotowania nie patrzeć.

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 szczyp. pietruszki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

15 kostka pasztetu

2 szt. piersi z kury

8 szt. grzanek

3 szt. jaja

8 szt. plasterków sera żółtego

5 dag. tłuszczu

3 dag. mąki

3 dag. szynki

2 dag. groszku konserwowego

Przygotowanie


1

Mięso podzielić na 8 kawałków, rozbić, przyprawić, oprószyć maka, usmażyć z obu stron. Grzanki posmarować pasztetem, nałożyć zrazy, wstawić do ciepłego piekarnika.

2

Jaja roztrzepać, dodać pokrojona w paseczki szynkę, groszek, posiekana natkę pietruszki, przyprawić. Wlac na rozgrzany tłuszcz, usmażyć z obu stron.

3

Wykroić okrągła foremka 8 omlecików i ułożyć je na zrazach. Na każdym położyć cienki plasterek sera.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1045

kcal

Białka

59

gram

Węglowodany

17

gram

Tłuszcze

80

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły