Zrazy z kury po polsku
m7
Pychota polecam na kolacje i na śniadanie !!! przepraszam bo nie wiem jak to długo się robi więc proszę na czas przygotowania nie patrzeć.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1045
kcal
Białka
59
gram
Węglowodany
17
gram
Tłuszcze
80
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pychota polecam na kolacje i na śniadanie !!! przepraszam bo nie wiem jak to długo się robi więc proszę na czas przygotowania nie patrzeć.
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
1 szczyp. pietruszki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
15 kostka pasztetu
2 szt. piersi z kury
8 szt. grzanek
3 szt. jaja
8 szt. plasterków sera żółtego
5 dag. tłuszczu
3 dag. mąki
3 dag. szynki
2 dag. groszku konserwowego
Przygotowanie
Mięso podzielić na 8 kawałków, rozbić, przyprawić, oprószyć maka, usmażyć z obu stron. Grzanki posmarować pasztetem, nałożyć zrazy, wstawić do ciepłego piekarnika.
Jaja roztrzepać, dodać pokrojona w paseczki szynkę, groszek, posiekana natkę pietruszki, przyprawić. Wlac na rozgrzany tłuszcz, usmażyć z obu stron.
Wykroić okrągła foremka 8 omlecików i ułożyć je na zrazach. Na każdym położyć cienki plasterek sera.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1045
kcal
Białka
59
gram
Węglowodany
17
gram
Tłuszcze
80
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.