Zrazy wołowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zrazy wołowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973023094.jpeg&w=3840&q=75)
Przepis od teściowej , super danie obiadowe,czyli sprawdzone zrazy wołowe. Można podawać z kaszą lub ziemniakami.
2
0 / 0
Przepis od teściowej , super danie obiadowe,czyli sprawdzone zrazy wołowe. Można podawać z kaszą lub ziemniakami.
12
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
0.50 kg wołowina zrazowa
4 szczyp. sól
4 szczyp. czarny pieprz
2 szczyp. papryka ostra
2 szczyp. pieprz ziołowy
2 kostka rosół w kostkach
1 kostka margaryna
4 szt. ogórki konserwowe krakus
2 szt. cebula
4 łyżka musztarda sarepska
8 łyżka mąka lubella puszysta tortowa
20 dag. boczek surowy
Przygotowanie
1
obtaczamy w mące i smażymy na gorącym tłuszczu
2
Robite mieso doprawiamy przyprawami, smarujemy musztardą, kładziemy sladniki
3
Po podsmażeniu , zrazy ogotowujemy w wywarze
4
Następnie zawijamy, sznurujemy