Zrazy wieprzowe w sosie marchewkowym
m7
Polecam smaczne można podawać z ziemniakami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
386
kcal
Białka
56
gram
Węglowodany
19
gram
Tłuszcze
23
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Polecam smaczne można podawać z ziemniakami.
9
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
1.20 kg wieprzowina szynka surowa
1 szczyp. sól, pieprz
1.50 l wywar z kości
200 g śmietana 18%
8 szt. ser edamski tłusty
8 dag. boczek wędzony
8 szt. szynka wiejska
3 szt. marchew
2 łyżka mąka pszenna tortowa
Przygotowanie
Szynkę pokroić na 15 plastrów, rozbić włożyć ser boczek i szynkę i zawijać
Wykałaczkami przymocować ,marchew pokroić w kostkę i wrzucić do wywaru z rosołku
Zrazy podpiec trochę i włożyć do garnka gotować z marchewka aż zmięknie i będzie dobre do jedzenia mąką zagęścić sos dodać śmietanę i gotowe.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
386
kcal
Białka
56
gram
Węglowodany
19
gram
Tłuszcze
23
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.