Zrazy wieprzowe w sosie marchewkowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zrazy wieprzowe w sosie marchewkowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976463131.jpeg&w=3840&q=75)
Polecam smaczne można podawać z ziemniakami.
0
0 / 0
Polecam smaczne można podawać z ziemniakami.
9
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
1.20 kg wieprzowina szynka surowa
1 szczyp. sól, pieprz
1.50 l wywar z kości
200 g śmietana 18%
8 szt. ser edamski tłusty
8 dag. boczek wędzony
8 szt. szynka wiejska
3 szt. marchew
2 łyżka mąka pszenna tortowa
Przygotowanie
1
Szynkę pokroić na 15 plastrów, rozbić włożyć ser boczek i szynkę i zawijać
2
Wykałaczkami przymocować ,marchew pokroić w kostkę i wrzucić do wywaru z rosołku
3
Zrazy podpiec trochę i włożyć do garnka gotować z marchewka aż zmięknie i będzie dobre do jedzenia mąką zagęścić sos dodać śmietanę i gotowe.