Zrazy wieprzowe w sosie marchewkowym

m7
Zrazy wieprzowe w sosie marchewkowym

0

0 / 0

Polecam smaczne można podawać z ziemniakami.

9

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1.20 kg wieprzowina szynka surowa

1 szczyp. sól, pieprz

1.50 l wywar z kości

200 g śmietana 18%

8 szt. ser edamski tłusty

8 dag. boczek wędzony

8 szt. szynka wiejska

3 szt. marchew

2 łyżka mąka pszenna tortowa

Przygotowanie


1

Szynkę pokroić na 15 plastrów, rozbić włożyć ser boczek i szynkę i zawijać

2

Wykałaczkami przymocować ,marchew pokroić w kostkę i wrzucić do wywaru z rosołku

3

Zrazy podpiec trochę i włożyć do garnka gotować z marchewka aż zmięknie i będzie dobre do jedzenia mąką zagęścić sos dodać śmietanę i gotowe.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

386

kcal

Białka

56

gram

Węglowodany

19

gram

Tłuszcze

23

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły