Zrazy wieprzowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zrazy wieprzowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973161391.jpeg&w=3840&q=75)
Smaczny i sycący obiad
0
0 / 0
Smaczny i sycący obiad
6
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1 kg wieprzowina chuda
5 szczyp. sól, pieprz
3 szczyp. kminek
3 szczyp. majeranek
3 łyżka tłuszcz
5 dag. mąka pszenna tortowa
Przygotowanie
1
Schab umyć i osuszyć, następnie pokroić w plastry i zbić je delikatnie tłuczkiem kuchennym. Obsypać solą i pieprzem, odstawić na 30 minut.
2
Tłuszcz rozgrzać na patelni i smażyć na nim zrazy obtaczane w mace.
3
Po usmażeniu przełożyć je do garnka z niewielką ilością gorącej wody i gotować przez około 20- 30 minut, w miarę potrzeby dolewając wodę.
4
Sos jaki powstanie z gotowania należy doprawić do smaku solą, pieprzem, kminkiem i majerankiem.