Zrazy wieprzowe
m7
Smaczny i sycący obiad
Wartości odżywcze na porcję
Energia
316
kcal
Białka
36
gram
Węglowodany
6
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Smaczny i sycący obiad
6
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 kg wieprzowina chuda
5 szczyp. sól, pieprz
3 szczyp. kminek
3 szczyp. majeranek
3 łyżka tłuszcz
5 dag. mąka pszenna tortowa
Przygotowanie
Schab umyć i osuszyć, następnie pokroić w plastry i zbić je delikatnie tłuczkiem kuchennym. Obsypać solą i pieprzem, odstawić na 30 minut.
Tłuszcz rozgrzać na patelni i smażyć na nim zrazy obtaczane w mace.
Po usmażeniu przełożyć je do garnka z niewielką ilością gorącej wody i gotować przez około 20- 30 minut, w miarę potrzeby dolewając wodę.
Sos jaki powstanie z gotowania należy doprawić do smaku solą, pieprzem, kminkiem i majerankiem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
316
kcal
Białka
36
gram
Węglowodany
6
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.