Zrazy wieprzowe

m7
Zrazy wieprzowe

0

0 / 0

Smaczny i sycący obiad

6

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 kg wieprzowina chuda

5 szcz. sól, pieprz

3 szcz. kminek

3 szcz. majeranek

3 łyżka tłuszcz

5 dek. mąka pszenna tortowa

Przygotowanie


1

Schab umyć i osuszyć, następnie pokroić w plastry i zbić je delikatnie tłuczkiem kuchennym. Obsypać solą i pieprzem, odstawić na 30 minut.

2

Tłuszcz rozgrzać na patelni i smażyć na nim zrazy obtaczane w mace.

3

Po usmażeniu przełożyć je do garnka z niewielką ilością gorącej wody i gotować przez około 20- 30 minut, w miarę potrzeby dolewając wodę.

4

Sos jaki powstanie z gotowania należy doprawić do smaku solą, pieprzem, kminkiem i majerankiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły