Zrazy wieprzowe

m7
Zrazy wieprzowe

Średnia 0 / 0

Oceń!

Smaczny i sycący obiad

6

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 kg wieprzowina chuda

5 szczyp. sól, pieprz

3 szczyp. kminek

3 szczyp. majeranek

3 łyżka tłuszcz

5 dag. mąka pszenna tortowa

Przygotowanie


Schab umyć i osuszyć, następnie pokroić w plastry i zbić je delikatnie tłuczkiem kuchennym. Obsypać solą i pieprzem, odstawić na 30 minut.

Tłuszcz rozgrzać na patelni i smażyć na nim zrazy obtaczane w mace.

Po usmażeniu przełożyć je do garnka z niewielką ilością gorącej wody i gotować przez około 20- 30 minut, w miarę potrzeby dolewając wodę.

Sos jaki powstanie z gotowania należy doprawić do smaku solą, pieprzem, kminkiem i majerankiem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

316

kcal

Białka

36

gram

Węglowodany

6

gram

Tłuszcze

14

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły