Zrazy wieprzowe
m7
zraziki z wieprzowiny
Wartości odżywcze na porcję
Energia
504
kcal
Białka
34
gram
Węglowodany
27
gram
Tłuszcze
28
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
zraziki z wieprzowiny
13
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
50 olej
4 szczyp. pieprz
1 łyżecz. sól
500 g szynka wieprzowa
100 g boczek wędzony
100 g lubella mąka puszysta uniwersalna
1 szt. marchew
1 szt. cebula
2 szt. ziele angielskie
2 szt. liść laurowy
1 łyżka musztarda
2 łyżka mąka pszenna tortowa
0.50 łyżecz. przyprawa maggi
Przygotowanie
Mięso pokroić na plastry i rozbić tłuczkiem do mięsa.
Marchew, cebulę obrać i pokroić w słupki .
Boczek również pokroić w słupki. Każdy płat mięsa posmarować musztardą, położyć po kawałku marchewki, cebuli i boczku i zwinąć rolady.
Spiąć wykałaczkami.
Obtoczyć w mące i smażyć na tłuszczu z każdej strony na złoty kolor.
Rolady zalać wodą tak aby były przykryte, dodać liść i ziele i dusić prawie do miękkości. Posolić, popieprzyć i dolać maggi do smaku.
Sos zagęścić mąką rozrobioną z wodą.Zagotować.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
504
kcal
Białka
34
gram
Węglowodany
27
gram
Tłuszcze
28
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.