Zrazy wieprzowe

m7
Zrazy wieprzowe

0

0 / 0

zraziki z wieprzowiny

13

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

50 olej

4 szcz. pieprz

1 łyżeczka sól

500 g szynka wieprzowa

100 g boczek wędzony

100 g lubella mąka puszysta uniwersalna

1 szt. marchew

1 szt. cebula

2 szt. ziele angielskie

2 szt. liść laurowy

1 łyżka musztarda

2 łyżka mąka pszenna tortowa

0.50 łyżeczka przyprawa maggi

Przygotowanie


1

Mięso pokroić na plastry i rozbić tłuczkiem do mięsa.

2

Marchew, cebulę obrać i pokroić w słupki .

3

Boczek również pokroić w słupki. Każdy płat mięsa posmarować musztardą, położyć po kawałku marchewki, cebuli i boczku i zwinąć rolady.

4

Spiąć wykałaczkami.

5

Obtoczyć w mące i smażyć na tłuszczu z każdej strony na złoty kolor.

6

Rolady zalać wodą tak aby były przykryte, dodać liść i ziele i dusić prawie do miękkości. Posolić, popieprzyć i dolać maggi do smaku.

7

Sos zagęścić mąką rozrobioną z wodą.Zagotować.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły