Zrazy wieprzowe

m7
Zrazy wieprzowe

0

0 / 0

zraziki z wieprzowiny

13

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

50 olej

4 szczyp. pieprz

1 łyżecz. sól

500 g szynka wieprzowa

100 g boczek wędzony

100 g lubella mąka puszysta uniwersalna

1 szt. marchew

1 szt. cebula

2 szt. ziele angielskie

2 szt. liść laurowy

1 łyżka musztarda

2 łyżka mąka pszenna tortowa

0.50 łyżecz. przyprawa maggi

Przygotowanie


1

Mięso pokroić na plastry i rozbić tłuczkiem do mięsa.

2

Marchew, cebulę obrać i pokroić w słupki .

3

Boczek również pokroić w słupki. Każdy płat mięsa posmarować musztardą, położyć po kawałku marchewki, cebuli i boczku i zwinąć rolady.

4

Spiąć wykałaczkami.

5

Obtoczyć w mące i smażyć na tłuszczu z każdej strony na złoty kolor.

6

Rolady zalać wodą tak aby były przykryte, dodać liść i ziele i dusić prawie do miękkości. Posolić, popieprzyć i dolać maggi do smaku.

7

Sos zagęścić mąką rozrobioną z wodą.Zagotować.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

504

kcal

Białka

34

gram

Węglowodany

27

gram

Tłuszcze

28

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły