0

Składniki

200 Mililitrów
bulion drobiowy
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
Świeżo mielony czarny pieprz
80 Dekagramów
Cielęcina łopatka
10 Dekagramów
Słonina
15 Dekagramów
masło extra
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Brytfannę do pieczenia posmarować grubo masłem .
  2. Cielęcinę pokroić w poprzek włókien na cienkie plastry,każdy lekko rozbić tłuczkiem.
  3. W formie na przemian układać mięso i cienko pokrojone plastry słoniny posypując je przyprawami. Na wierzchu powinna być słonina .
  4. Wlać rosół, przykryć i piec godzinę w piekarniku o temperaturze 180 st. C.

Opis

Jest to potrawa kuchni kresowej .Nietrudna w wykonaniu ,ciekawa .Smakuje wyśmienicie .Podawać z pieczonymi ziemniakami lub zestawem surówek.

Podobne przepisy

Pieczone warzywa z risotto na bulionie warzywnym

Średni Do 2 godz
Pieczone warzywa z risotto na bulionie warzywnym

Cielęcina w sosie koperkowym

Średni Do 1 godz
Cielęcina w sosie koperkowym

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Lasagne pomarańczowe

Trudny Do 1 godz
Lasagne pomarańczowe

Makaron z mięsem

Średni Do 1 godz
Makaron z mięsem

Spaghetti z małżami

Łatwy Do 1 godz
Spaghetti z małżami

Grillowane wege 'steki' z kalafiora z parmezanem

Łatwy Do 40 min
Grillowane wege 'steki' z kalafiora z parmezanem

Pełnoziarniste burgery z łososiem, warzywami, ziołowym jog...

Łatwy Do 40 min
Pełnoziarniste burgery z łososiem, warzywami, ziołowym jog...

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!