0

Składniki

200 Mililitrów
bulion drobiowy
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
Świeżo mielony czarny pieprz
80 Dekagramów
Cielęcina łopatka
10 Dekagramów
Słonina
15 Dekagramów
masło extra
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Brytfannę do pieczenia posmarować grubo masłem .
  2. Cielęcinę pokroić w poprzek włókien na cienkie plastry,każdy lekko rozbić tłuczkiem.
  3. W formie na przemian układać mięso i cienko pokrojone plastry słoniny posypując je przyprawami. Na wierzchu powinna być słonina .
  4. Wlać rosół, przykryć i piec godzinę w piekarniku o temperaturze 180 st. C.

Opis

Jest to potrawa kuchni kresowej .Nietrudna w wykonaniu ,ciekawa .Smakuje wyśmienicie .Podawać z pieczonymi ziemniakami lub zestawem surówek.

Podobne przepisy

Pieczone warzywa z risotto na bulionie warzywnym

Przepis
Średni Do 2 godz
Pieczone warzywa z risotto na bulionie warzywnym

Makaron z mięsem

Przepis
Średni Do 1 godz
Makaron z mięsem

Paszteciki z kapustą i leśnymi grzybami

Przepis
Średni Do 1 godz
Paszteciki z kapustą i leśnymi grzybami

Fantazja szparagowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Lasagne pomarańczowe

Przepis
Trudny Do 1 godz
Lasagne pomarańczowe

Spaghetti z małżami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Spaghetti z małżami

Cielęcina w sosie koperkowym

Przepis
Średni Do 1 godz
Cielęcina w sosie koperkowym

Pęczotto z dynią, jarmużem, orzechami i kakao

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pęczotto z dynią, jarmużem, orzechami i kakao

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!