0

Składniki

200 Mililitrów
bulion drobiowy
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
Świeżo mielony czarny pieprz
80 Dekagramów
Cielęcina łopatka
10 Dekagramów
Słonina
15 Dekagramów
masło extra
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Brytfannę do pieczenia posmarować grubo masłem .
  2. Cielęcinę pokroić w poprzek włókien na cienkie plastry,każdy lekko rozbić tłuczkiem.
  3. W formie na przemian układać mięso i cienko pokrojone plastry słoniny posypując je przyprawami. Na wierzchu powinna być słonina .
  4. Wlać rosół, przykryć i piec godzinę w piekarniku o temperaturze 180 st. C.

Opis

Jest to potrawa kuchni kresowej .Nietrudna w wykonaniu ,ciekawa .Smakuje wyśmienicie .Podawać z pieczonymi ziemniakami lub zestawem surówek.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!