Zrazy cielęce zapiekane
m7
Jest to potrawa kuchni kresowej .Nietrudna w wykonaniu ,ciekawa .Smakuje wyśmienicie .Podawać z pieczonymi ziemniakami lub zestawem surówek.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
500
kcal
Białka
26
gram
Węglowodany
1
gram
Tłuszcze
42
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Jest to potrawa kuchni kresowej .Nietrudna w wykonaniu ,ciekawa .Smakuje wyśmienicie .Podawać z pieczonymi ziemniakami lub zestawem surówek.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
200 bulion drobiowy
1 szczyp. sól
1 szczyp. świeżo mielony czarny pieprz
80 dag. cielęcina łopatka
10 dag. słonina
15 dag. masło
Przygotowanie
Brytfannę do pieczenia posmarować grubo masłem .
Cielęcinę pokroić w poprzek włókien na cienkie plastry,każdy lekko rozbić tłuczkiem.
W formie na przemian układać mięso i cienko pokrojone plastry słoniny posypując je przyprawami. Na wierzchu powinna być słonina .
Wlać rosół, przykryć i piec godzinę w piekarniku o temperaturze 180 st. C.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
500
kcal
Białka
26
gram
Węglowodany
1
gram
Tłuszcze
42
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.