Zrazy cielęce zapiekane

m7
Zrazy cielęce zapiekane

0

0 / 0

Jest to potrawa kuchni kresowej .Nietrudna w wykonaniu ,ciekawa .Smakuje wyśmienicie .Podawać z pieczonymi ziemniakami lub zestawem surówek.

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

200 bulion drobiowy

1 szcz. sól

1 szcz. świeżo mielony czarny pieprz

80 dek. cielęcina łopatka

10 dek. słonina

15 dek. masło

Przygotowanie


1

Brytfannę do pieczenia posmarować grubo masłem .

2

Cielęcinę pokroić w poprzek włókien na cienkie plastry,każdy lekko rozbić tłuczkiem.

3

W formie na przemian układać mięso i cienko pokrojone plastry słoniny posypując je przyprawami. Na wierzchu powinna być słonina .

4

Wlać rosół, przykryć i piec godzinę w piekarniku o temperaturze 180 st. C.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły