Zrazy cielęce zapiekane

m7
Zrazy cielęce zapiekane

Średnia 0 / 0

Oceń!

Jest to potrawa kuchni kresowej .Nietrudna w wykonaniu ,ciekawa .Smakuje wyśmienicie .Podawać z pieczonymi ziemniakami lub zestawem surówek.

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

200 bulion drobiowy

1 szczyp. sól

1 szczyp. świeżo mielony czarny pieprz

80 dag. cielęcina łopatka

10 dag. słonina

15 dag. masło

Przygotowanie


Brytfannę do pieczenia posmarować grubo masłem .

Cielęcinę pokroić w poprzek włókien na cienkie plastry,każdy lekko rozbić tłuczkiem.

W formie na przemian układać mięso i cienko pokrojone plastry słoniny posypując je przyprawami. Na wierzchu powinna być słonina .

Wlać rosół, przykryć i piec godzinę w piekarniku o temperaturze 180 st. C.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

500

kcal

Białka

26

gram

Węglowodany

1

gram

Tłuszcze

42

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły