Zraziki wołowe

m7
Zraziki wołowe

0

0 / 0

Zraziki wołowe

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 kg wołowina chuda

1 szczyp. sól, pieprz

1 łyżecz. przyprawa typu vegeta

1 łyżecz. sos sojowy

100 g boczek wędzony

3 szt. ogórek konserwowy

1 szt. cebula biała

2 szt. ząbek czosnku

4 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

5 łyżka olej rzepakowy uniwersalny

Przygotowanie


1

Mięso wołowe cienko kroimy , jak na kotlety. Wyklepujemy i doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem.

2

Ogórek, cebulę i boczek kroimy w cienkie paseczki po czym kładziemy na brzegu kawałka wołowiny i zawijamy. Obwiązujemy nitką i układamy na patelnię.

3

Smażymy, po czym zalewamy wodą i dusimy około 1 godzinę do miękkości dodając około 1 łyżeczkę przyprawy ziarenek smaku.

4

W osobnej miseczce mieszamy mąkę z zimną wodą. Powoli dolewamy do wody z mięsa cały czas mieszając. Dodajemy sos sojowy i jeszcze chwilkę gotujemy.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

422

kcal

Białka

43

gram

Węglowodany

8

gram

Tłuszcze

22

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły