0

Składniki

1 Kilogram
Wołowina chuda
1 Szczypta
sól, pieprz
1 Łyżeczka
przyprawa typu vegeta
1 Łyżeczka
sos sojowy
100 Gramów
boczek wędzony
3 Sztuki
ogórek konserwowy
1 Sztuka
cebula biała
2 Sztuki
ząbek czosnku
4 Łyżki
mąka
5 Łyżek
olej rzepakowy uniwersalny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso wołowe cienko kroimy , jak na kotlety. Wyklepujemy i doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem.
  2. Ogórek, cebulę i boczek kroimy w cienkie paseczki po czym kładziemy na brzegu kawałka wołowiny i zawijamy. Obwiązujemy nitką i układamy na patelnię.
  3. Smażymy, po czym zalewamy wodą i dusimy około 1 godzinę do miękkości dodając około 1 łyżeczkę przyprawy ziarenek smaku.
  4. W osobnej miseczce mieszamy mąkę z zimną wodą. Powoli dolewamy do wody z mięsa cały czas mieszając. Dodajemy sos sojowy i jeszcze chwilkę gotujemy.

Opis

Zraziki wołowe

Podobne przepisy

Spaghetti Lubella Pełne Ziarno z boczkiem i chili

Łatwy Do 40 min
Spaghetti Lubella Pełne Ziarno z boczkiem i chili

Świdry zapiekane z boczkiem, pomidorami i mozzarellą

Łatwy Do 40 min
Świdry zapiekane z boczkiem, pomidorami i mozzarellą

Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Łatwy Do 40 min
Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Penne pod pesto z wołowiną

Łatwy Do 40 min
Penne pod pesto z wołowiną

Penne z gulaszem z indyka

Łatwy Do 40 min
Penne z gulaszem z indyka

Wiosenny kurczak z tymiankiem

Łatwy Do 40 min
Wiosenny kurczak z tymiankiem

Roladki z chorizo i papryką

Średni Do 1,5 godz
Roladki z chorizo i papryką

Aromatyczna fasolka po bretońsku

Średni Do 2 godz
Aromatyczna fasolka po bretońsku

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!