Zraziki wołowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zraziki wołowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977608778.jpeg&w=3840&q=75)
Zraziki wołowe
0
0 / 0
Zraziki wołowe
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 kg wołowina chuda
1 szczyp. sól, pieprz
1 łyżecz. przyprawa typu vegeta
1 łyżecz. sos sojowy
100 g boczek wędzony
3 szt. ogórek konserwowy
1 szt. cebula biała
2 szt. ząbek czosnku
4 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
5 łyżka olej rzepakowy uniwersalny
Przygotowanie
Mięso wołowe cienko kroimy , jak na kotlety. Wyklepujemy i doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem.
Ogórek, cebulę i boczek kroimy w cienkie paseczki po czym kładziemy na brzegu kawałka wołowiny i zawijamy. Obwiązujemy nitką i układamy na patelnię.
Smażymy, po czym zalewamy wodą i dusimy około 1 godzinę do miękkości dodając około 1 łyżeczkę przyprawy ziarenek smaku.
W osobnej miseczce mieszamy mąkę z zimną wodą. Powoli dolewamy do wody z mięsa cały czas mieszając. Dodajemy sos sojowy i jeszcze chwilkę gotujemy.