Zraziki wołowe
m7
Zraziki wołowe
Wartości odżywcze na porcję
Energia
422
kcal
Białka
43
gram
Węglowodany
8
gram
Tłuszcze
22
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Zraziki wołowe
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 kg wołowina chuda
1 szczyp. sól, pieprz
1 łyżecz. przyprawa typu vegeta
1 łyżecz. sos sojowy
100 g boczek wędzony
3 szt. ogórek konserwowy
1 szt. cebula biała
2 szt. ząbek czosnku
4 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
5 łyżka olej rzepakowy uniwersalny
Przygotowanie
Mięso wołowe cienko kroimy , jak na kotlety. Wyklepujemy i doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem.
Ogórek, cebulę i boczek kroimy w cienkie paseczki po czym kładziemy na brzegu kawałka wołowiny i zawijamy. Obwiązujemy nitką i układamy na patelnię.
Smażymy, po czym zalewamy wodą i dusimy około 1 godzinę do miękkości dodając około 1 łyżeczkę przyprawy ziarenek smaku.
W osobnej miseczce mieszamy mąkę z zimną wodą. Powoli dolewamy do wody z mięsa cały czas mieszając. Dodajemy sos sojowy i jeszcze chwilkę gotujemy.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
422
kcal
Białka
43
gram
Węglowodany
8
gram
Tłuszcze
22
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.