Zraziki wieprzowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Zraziki wieprzowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973915732.jpeg&w=3840&q=75)
Pomysł na szybki obiad.
0
4 / 1
Pomysł na szybki obiad.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1 kg wieprzowina chuda
2 szczyp. majeranek
0.20 łyżecz. sól, pieprz
2 łyżecz. przyprawa do mięsa
1 szkl. mąka pszenna tortowa
2 szkl. woda
2 łyżka nać pietruszki
5 łyżka olej słonecznikowy
Przygotowanie
1
Mięso pokroić w plasterki i zbić delikatnie tłuczkiem kuchennym. Oprószyć je solą, pieprzem i przyprawą do wieprzowiny.
2
Na patelni rozgrzać tłuszcz( ja użyłam oliwy z oliwek) i smażyć na nim porcje mięsa oprószone wcześniej mąką pszenną.
3
W garnku zagotować wodę i wkładać do niej podsmażone zraziki. Zraziki poddusić na małym ogniu.
4
Sos doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Na koniec dodać posiekaną drobniutko zieleninę.