Zraziki wieprzowe

m7
Zraziki wieprzowe

0

4 / 1

Pomysł na szybki obiad.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 kg wieprzowina chuda

2 szczyp. majeranek

0.20 łyżecz. sól, pieprz

2 łyżecz. przyprawa do mięsa

1 szkl. mąka pszenna tortowa

2 szkl. woda

2 łyżka nać pietruszki

5 łyżka olej słonecznikowy

Przygotowanie


1

Mięso pokroić w plasterki i zbić delikatnie tłuczkiem kuchennym. Oprószyć je solą, pieprzem i przyprawą do wieprzowiny.

2

Na patelni rozgrzać tłuszcz( ja użyłam oliwy z oliwek) i smażyć na nim porcje mięsa oprószone wcześniej mąką pszenną.

3

W garnku zagotować wodę i wkładać do niej podsmażone zraziki. Zraziki poddusić na małym ogniu.

4

Sos doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Na koniec dodać posiekaną drobniutko zieleninę.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

448

kcal

Białka

38

gram

Węglowodany

20

gram

Tłuszcze

21

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły